Left Right
scrollTop top

‘W817’ begint met opnames van film ‘8eraf!’


8eraf! W817
© Eyeworks

Goed nieuws voor de vele fans van W817. De opnames voor de langverwachte film rond de populaire komische jongerenreeks zijn namelijk van start gegaan. De film 8eraf! zal later dit jaar in de cinema te zien zijn.

W817 liep van 1999 tot 2003 op Ketnet. In totaal zijn er vijf seizoen en 131 afleveringen. Die worden tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig heruitgezonden – op het eerste seizoen na – en zijn nog steeds heel populair.

Fans van de reeks vragen dan ook al lang voor nieuwe seizoenen of een reünie, en een jaar geleden werden die plannen eindelijk concreet. Toen liet de cast van W817 weten dat er een film met de vaste cast zou komen als 50.000 mensen op voorhand een ticket kochten. Die oproep bleef niet onbeantwoord en één maand later was het al zover: de 50.000 tickets waren verkocht en 8eraf! was geboren.

Daarna gooide de coronacrisis jammer genoeg roet in het eten, maar ondertussen zijn de opnames voor 8eraf! van start gegaan. “Het is fantastisch dat we dit waanzinnig filmproject kunnen realiseren dankzij de steun van meer dan 50.000 fans. Vorig jaar zorgde corona er voor dat we de film niet konden draaien, maar van uitstel kwam geen afstel. We hebben het afgelopen jaar vol enthousiasme uitgekeken naar de start van de opnames van de film en we hopen dat de vertoning ervan voor de fans ook iets is om ontzettend hard naar uit te kijken in het najaar”, klinkt het bij de cast.

Scenario

Het verhaal van 8eraf! draait uiteraard rond dezelfde personages als de reeks W817, maar dan bijna 20 jaar later. Het is tech-geek Carlo die met een mysterieuze videoboodschap zijn oude vrienden uitnodigt uit op een heel speciaal feest voor een ‘bijzondere gelegenheid’. Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn ontdekken op dat weekend wat er is veranderd in hun leven en wat juist niet, maar waar is Akke? En wat is het plan van Carlo.

Originele cast en enkele nieuwkomers

8eraf! brengt met Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) de gekende personages opnieuw bij elkaar. Daarnaast ook nieuwkomers zoals Clara Cleymans, Sofie Van Moll en Yemi Oduwale hun optreden. De originele scenaristen Bram Renders en Bart Vaessen schreven het verhaal en Pietje Horsten keert terug als regisseur.

8eraf! verschijnt dit najaar in de cinema.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update