Left Right
scrollTop top

Wachtrij van meer dan een uur voor reservelijst vaccins


Vaccinatiecentrum Brussel
© Isopix (Jean-Marc Quinet)

Wie zich vandaag wil registreren voorde reservelijst voor coronavaccins zal daarvoor een flinke portie geduld nodig hebben. Er is namelijk een wachtrij van meer dan 100.000 op de website van QVAX. Daarbij staat te lezen dat je “meer dan een uur” zal moeten wachten alvorens je binnen bent in het systeem.

Je dacht misschien dat het onmogelijk was om tickets voor Tomorrowland vast te krijgen, maar een plekje op de reservelijst voor coronavaccins is mogelijk nóg felbegeerder. Al sinds vanmorgen zijn er lange wachtrijen op de website, waarbij je langer dan een uur moet wachten voor je je kan registreren om mogelijk sneller een vaccin tegen het coronavirus te ontvangen.

Reservelijst

Vanaf vandaag kan je je via de website van QVAX registreren voor de reservelijst voor coronavaccins. Wie op deze lijst staat kan gecontacteerd worden om een vaccin te gaan halen wanneer er op het einde van de dag vaccins over zijn in een vaccinatiecentrum in de buurt.

Inschrijven gebeurt op basis van je rijksregisternummer (te vinden op je identiteitskaart). Op basis daarvan word je ingeschreven bij het vaccinatiecentrum in jouw buurt. Vervolgens geef je aan wanneer je beschikbaar bent. Als er dan op een dag vaccins over zijn in het vaccinatiecentrum, wordt er contact met je opgenomen en kan je je vaccin gaan halen.

Meer dan een uur wachten

QVAX wachtrij
Screenshot QVAX

Maar er zijn heel wat mensen die een snellere vaccinatie wel zien zitten. Dat resulteert in Tomorrowland-taferelen, waarbij je op een wachtlijst komt te staan. Die wachtlijst telt meer dan 180.000 mensen waardoor het volgens de website meer dan een uur duurt voor je aan de beurt komt. Wie de website verlaat, is ook meteen z’n plekje kwijt.

Een plaats op de uiteindelijke reservatielijst betekent niet dat je sowieso eerder een vaccin zal kunnen gaan halen. Het gaat om lage aantallen extra vaccins, want de meeste mensen komen wel degelijk opdagen voor hun vaccin. Daarnaast is er dus ook een enorme interesse in de reservelijst, waardoor de kans dat je uitgenodigd wordt voor een vaccin verder afneemt. Het is ook nog niet duidelijk of alle vaccinatiecentra in ons land zullen werken met de lijst.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428