Wie wint zaterdag LEGO Masters?

Zaterdag 8 mei vindt om 20.30 uur bij VTM de finale van LEGO Masters plaats. De drie resterende bouwteams strijden om de trofee en de 25.000 euro.

Negen weken geleden startten vier Vlaamse en vier Nederlandse duo’s aan LEGO Masters. Na 144 uur bouwen blijven de drie beste teams van de lage landen over. Er keken gemiddeld 602.000 mensen naar de afleveringen, waardoor het meer dan een derde van het marktaandeel had. De duo’s zijn Thomas en Roy uit Lommel, Jan uit Wijtschate en Julien uit Gent en Bibi uit Voorhout, Nederland en Marcel uit Drongen, Nederland.

28 uur de tijd

De allerlaatste opdracht is eigenlijk geen opdracht. De kandidaten krijgen volledig carte blanche, maar dat kan natuurlijk net de moeilijkheid van de opdracht worden. Ze krijgen maar liefst 28 uur de tijd om de jury te verbluffen met hun vrije creatie en laten dan ook hun fantasie de vrije loop. Jan en Julien maken een gigantisch kasteel op een rots met een boerendorp, Roy en Thomas hebben een skidorp in gedachten, gebouwd op een slapende reus, en Bibi en Marcel gaan voor een afgeleide van Hollywood: de ‘Brickwood Studio Tour’.

Prijs van 25.000 euro

De eindbeslissing wordt gemaakt door Brickmaster Jonathan Bennink. Die wordt bijgestaan door de belangrijkste designer van LEGO ter wereld en de eerste brickmaster ooit: Matthew Ashton, vicepresident van LEGO Design. De prijzenpot voor de winnaars is niet min: een trofee, 25.000 euro en een vierdaagse trip naar LEGOLand in Denemarken.

Na 14 uur bouwen krijgen de kandidaten nog feedback van Matthew Ashton. Kan opbouwend zijn, maar ook stresserend. De bouwers krijgen een massage en een blitzbezoek van geliefden in de studio om weer op krachten te komen. Na 28 uur bouwen, tellen we voor het laatst af. Wie wordt LEGO Masters 2021? Zie het op zaterdag 8 mei om 20.30 uur op VTM.

Bekijk hier de trailer van de laatste aflevering van LEGO Masters:

Meer
Lees meer...