Left Right
scrollTop top

LEGO komt met bouwset van de Fender Stratocaster


LEGO Stratocaster Fender
© LEGO Stratocaster Fender – LEGO

LEGO wil graag meer inzetten op de interesses van z’n volwassen fans. En om te weten welke bouwsets er dan precies moeten verschijnen, riep de speelgoedfabrikant de hulp van z’n fans in. Het resultaat? Een set van de legendarische Stratocaster van Fender!

Elk jaar doet LEGO een oproep aan z’n fans om een nieuwe collectie bouwsets te helpen ontwerpen. Dit jaar moesten de voorgestelde ontwerpen binnen de categorie Music To Our Ears vallen. Da’s niet zomaar. Nope, LEGO wil meer bouwsets ontwerpen voor z’n volwassen fans.

“Relatief nieuwe plaats”

Eén van de inzendingen via LEGO Ideas was die van gebruiker TOMOELL. Die ontwierp een geblokte versie van de legendarische elektrische gitaar Stratocaster van muziekmerk Fender. De Stratocaster wordt de eerste set uit de nieuwe muziekcollectie van LEGO.

LEGO Fender Stratocaster
LEGO Fender Stratocaster – LEGO

“Iedereen heeft de Fender Stratocaster gitaar al gezien”, vertelt Sam Johnson, designmanager van LEGO Ideas aan Brick Fanatics. “Die is super bekend, en we zijn ervan overtuigd dat het heel leuk wordt om die met LEGO-blokken tot leven te brengen.”

“Muziek is een relatief nieuwe plaats voor LEGO om mee te spelen, dus we vinden het heel spannend om te zien hoe we dit zullen kunnen uitvoeren.”

Verschillende kleuren?

TOMOELL ontwierp Stratocasters in verschillende kleuren. Welk kleur LEGO precies zal kiezen voor z’n bouwset, is nog niet bekend. Het kan zelfs zijn dat LEGO een set met verschillende gitaren in verschillende kleuren op de wereld loslaat. De set verschijnt normaal in de loop van volgend jaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547