Xbox komt met ‘Barbie’-controllers om filmrelease te vieren

Op 19 juli verschijnt Barbie in de zalen. De film van regisseur Greta Gerwig wordt nu al gezien als een van de meest opvallende releases van dit jaar, naast Oppenheimer die op dezelfde dag zal verschijnen. De release van Barbie zorgt ook bij verschillende andere merken voor een Barbie-mania. Zo zal ook Xbox hun steentje bijdragen.

In de film Barbie zien we hoe Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) in de echte wereld terechtkomen. Daar staat het duo een cultuurshock te wachten. Want ineens denkt Barbie na over de dood, is haar douchewater is koud en raken haar hielen de grond. Samen met Ken probeert ze uit te zoeken wat er echt aan de hand is, en dat zorgt voor de nodige uitdagingen en bizarre ontmoetingen.

Barbie en Xbox

Heel wat bedrijven en merken maken ondertussen gebruik van de release van de film. Zij rekenen namelijk op een enorm succes en doen er dan ook alles aan om hun producten te laten matchen met de Barbiewereld. Zo loste Mattel zelfs al nieuwe Barbiepoppen, kun je zelf de fluogele inlineskates van Barbie en Ken kopen, enzovoort.

Ook bij Xbox doen ze mee aan de hype. Zij lanceren namelijk allerlei nieuwe dingen die gekoppeld kunnen worden aan de film. Zo is er nu onder andere een echte Barbie-console en zullen er ook verschillende Barbie-skins komen voor de controllers.

Knalroze controllers

De console is alvast knalroze en lijkt, met de extra versiering, een beetje op het huis van het personage uit de film. De skins zijn dan weer gebaseerd op de outfits die Barbie en Ken dragen doorheen de film. Op dit moment maken de controllers en de console enkel deel uit van een giveaway, dus het is nog niet duidelijk of die later ook in de winkel te verkrijgen zullen zijn.

Naast die twee zaken, voegt Xbox ook twee Barbie-auto’s toe aan het spel Forza Horizon 5. Die samenwerking is niet bizar, want zowel Barbie als Hot Wheels, de speelgoedauto’s waarop Forza Horizon is gebaseerd, zijn onderdeel van speelgoedbedrijf Mattel.

Meer
Lees meer...