Left Right
scrollTop top

YouTuber Jake Paul kondigt boksmatch aan tegen UFC-vechter Ben Askren


Jake Paul
© Jake Paul – Bron: Isopix

De bekende YouTuber Jake Paul heeft de volgende tegenstander in zijn nog prille bokscarrière aangekondigd. Deze keer neemt hij het op tegen UFC-vechter Ben Askren. De bokskamp zal doorgaan op 17 april.

Jake Paul is een omstreden, maar razend populaire YouTuber. De 24-jarige Amerikaan begon zijn influencercarrière op het nu verdwenen platform Vine, maar stapte al snel over op YouTube. Daar heeft hij ondertussen meer dan 20 miljoen abonnees en bijna 7 miljard views.

Tussendoor was hij ook onder andere te zien in het programma Bizaardvark op Disney Channel. Daar speelde hij aan de zijde van muzieksensatie Olivia Rodrigo.

Bokscarrière

Sinds twee jaar legt Jake Paul zich echter toe op boksen. Dat begon met een amateurkamp tegen YouTuber Deji als undercard op het gevecht van hun oudere broers Logan Paul en KSI. Hij won dat gevecht via technical knockout (TKO).

Daarna ging Paul pro. Zijn professioneel debuut maakte hij een jaar geleden tegen YouTuber AnEsonGib. Ook deze keer won Jake Paul met TKO. Eind november stapte hij opnieuw in de ring. Deze keer was voormalig basketter Nate Robinson de tegenstander. Paul sloeg hem aan het begin van de tweede ronde knock-out.

Sinds die overtuigende zege daagt Jake Paul voortdurend mogelijke volgende tegenstanders uit. De grootste naam daarbij is ongetwijfeld UFC-legende Conor McGregor, die voorlopig nog niet toegehapt heeft.

Ben Askren

Het gevecht tegen Ben Askren wordt dus de eerste keer dat Jake Paul het opneemt tegen iemand met ervaring in de vechtsport, al is Askren wel geen bokser. De 36-jarige Amerikaan is een worstelaar die na een zevende plaats op de Olympische Spelen overstapte naar de gemengde vechtsport MMA.

In de UFC, de belangrijkste bond in de MMA, vocht hij tot nu toe nog maar drie gevechten. Daarvan verloor Askren er twee. Legendarisch daarbij is zijn knock-out tegen Jorge Masvidal na amper vijf seconden. En laat het nu juist bij die Masvidal zijn dat Jake Paul zich op dit moment voorbereidt op de kamp van 17 april.

Jake Paul blikt vooruit op de kamp tegen Ben Askren


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update