YouTuber MrBeast bereikt als tweede account ooit 200 miljoen abonnees

Jimmy Donaldson, beter bekend onder zijn alter ego MrBeast, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt op YouTube. Zijn belangrijkste account heeft daar namelijk de kaap van 200 miljoen abonnees overschreden.

MrBeast is op YouTube bekend om zijn enorme stunts, waarbij mensen soms gigantische bedragen kunnen winnen met absurde uitdagingen. Zo liet hij in het verleden mensen soms zo lang mogelijk een auto vasthouden, waarbij degene die dat het langst volhield de auto mee naar huis kreeg. Ook maakte hij Squid Game na en organiseerde hij een spel met één deelnemer uit ieder land van de wereld.

Zijn video’s van die stunts worden massaal gekeken en MrBeast breekt op YouTube dan ook het ene record na het andere. Zijn populariteit blijft ondertussen verder groeien en zijn ledenaantal dikt steeds sneller aan. Zo bereikte hij in juli 2022 de kaap van 100 miljoen abonnees en stak hij enkele maanden later PewDiePie voorbij als populairste YouTuber.

200 miljoen abonnees

Op dit moment moet het primaire account van MrBeast enkel nog het Indische muzieklabel T-Series (251 miljoen abonnees) voorlaten als populairste account op YouTube. De nog steeds maar 25-jarige Amerikaan bereikte vandaag namelijk de kaap van 200 miljoen abonnees. “Als je terug in de tijd zou reizen en mij deze schermafbeelding zou laten zien toen ik 13 was, is er 0 kans dat hij zou geloven dat het echt is”, schreef MrBeast bij een screenshot van zijn aantal abonnees.

“Dit is echter nog maar het begin, ik heb nog tientallen jaren in de tank”, voegde hij er verder nog aan toe. Of dat ook effectief het geval is, zal nog moeten blijken. MrBeast liet recent weten dat het mentaal zeer uitputtend is om constant nieuwe content te moeten maken. Daarnaast is hij ondertussen ook met heel wat andere zaken bezig, zoals een chocolademerk en een hamburgerketen.

Meer
Lees meer...