Zanab uit ‘Love Is Blind’: “Ik moest na de opnames in therapie”

Let op voor SPOILERS. Het derde seizoen van Love Is Blind zit er sinds kort op. Daarin konden we zien hoe Zanab besloot om niet te trouwen met Cole. In de reünie ging ze vervolgens dieper in op de relatie die ze had met Cole en alle dingen die we als kijker niet te zien kregen. Nu heeft Zanab in een lang interview met Entertainment Weekly vertelt over de nasleep van het programma.

Het was al vroeg in het derde seizoen van Love Is Blind duidelijk dat de relatie tussen Zanab en Cole gedoemd was om te mislukken. De “nee” van Zanab aan het altaar kwam dan ook voor niemand (behalve Cole) als een verrassing. In de reünie kwamen we al te weten dat Zanab en Cole na hun huwelijk geen contact meer zochten met elkaar. Maar Zanab zocht wel professionele hulp.

Zanab en Cole

Wanneer Zanab aan het altaar stond gaf ze duidelijk haar redenen waarom ze “nee” zei. Ze liet daarbij weten dat ze het gevoel had dat Cole haar respectloos behandelde en dat hij haar zelfvertrouwen de grond in boorde. Tijdens het seizoen zagen we daar verschillende voorbeelden van, maar volgens Zanab ging het om veel meer.

in de reünie-aflevering vertelde Zanab zo dat ze een eetstoornis ontwikkelde door de opmerkingen van Cole en dat hij haar probeerde de bedriegen op zijn vrijgezellenfeest. Cole ontkende deze beweringen en ook de scène helemaal op het einde van de reünie leek aan te tonen dat het niet helemaal zo verliep als Zanab vertelde. In een lang interview met Entertainment Weekly gaat Zanab nu dieper in op wat ze zei in de reünie-aflevering.

Therapie

Hoewel wij het huwelijk van Zanab en Cole pas deze week te zien kregen, ligt het eigenlijk al anderhalf jaar achter hen. In tussentijd ging Zanab in therapie. “Ik had hulp nodig. Ik wist wat er gebeurde in het seizoen. En nu zou de hele wereld het ook te zien krijgen en er commentaar op kunnen geven. Ik moet daarvoor in een goede headspace zitten.”

Door naar een psycholoog te gaan, kon Zanab zich mentaal voorbereiden op de reacties op Love Is Blind. “Ik was eerder al in therapie gegaan en kan het alleen maar aanraden. Iedereen kan er baat bij hebben om in therapie te gaan. Ik ging uit die relatie als een gebroken vrouw en in therapie ben ik begonnen aan een zoektocht naar zelfliefde.”

Eetstoornis

Zanab gaat ook verder in op de eetstoornis die ze ontwikkelde door de opmerkingen van Cole. “Ik zocht niet meteen professionele hulp voor een eetstoornis”, gaat Zanab verder. “Ik bracht gewoon tijd door met m’n familie. M’n mama vroeg me op een bepaald moment: ‘Je ziet er zo mager uit, je eet niet genoeg. We gaan samen eten.’ Ik ben altijd een goede eter geweest. Het is iets waar ik echt van kan genieten. Ik zeg nooit ‘nee’ tegen dessert of laat brood vallen. Ik ben nooit die persoon geweest. Het was dus een grote shock. M’n metabolisme en lichaam haatten me echt toen ik opnieuw meer begon te eten. Maar ondertussen is dat meer gestabiliseerd. Eerlijk, door familie en therapie kon ik de gewoontes opnieuw afleren en op een andere manier naar mezelf kijken.”

“De eetstoornis hoort nu tot het verleden, maar op dat moment was het heel echt en daarom is het ook belangrijk dat erover gesproken wordt. Ik weet dat het gaat om echte dingen waar mensen problemen mee hebben, dus ik probeer altijd open met hen te praten om ze minder taboe te maken. Veel vrouwen hebben eetstoornissen en er zijn veel sociale standaarden voor wat een mooie maat is voor een vrouw. Ik wilde er alles aan doen om mijn verloofde smoorverliefd op me te maken op fysiek vlak. Ik zal altijd proberen om transparant te zijn over mijn gevoelens en om te praten over die dingen. Zeker wanneer het iemand kan helpen om dit te horen.”

Bekijk hier nog eens de trailer van Love Is Blind seizoen 3:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...