Dit zei doelman Donnarumma tegen Lukaku voor zijn strafschop

Twee dagen na de uitschakeling van de Rode Duivels door Italië op het Europees kampioenschap voetbal is het laatste woord over die wedstrijd nog niet gezegd. Ondanks de snelle dubbele achterstand kreeg België vlak voor rust nog even hoop dankzij een strafschop. Romelu Lukaku zette die feilloos om. Nochtans probeerde doelman Gianluigi Donnarumma hem vooraf van de wijs te brengen door hem iets in te fluisteren. De Italiaanse doelman heeft nu zelf uitgeklaard wat hij toen zei.

De hoop bij de Belgische voetbalfans op succes op het EK was groot na de zege van de Rode Duivels tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo en de uitschakeling van enkele favorieten. In de kwartfinale tegen Italië liep het echter fout.

Jeremy Doku

Na doelpunten van Nicolò Barella en Lorenzo Insigne stond het na 44 minuten 1-2 voor de Azzurri. Vlak daarna schudde de 19-jarige Jeremy Doku – de vervanger van de geblesseerde Eden Hazard – echter één van zijn vele snelle dribbels uit zijn voeten. Giovanni Di Lorenzo greep daarbij foutief in en scheidsrechter Slavko Vinčić gaf een strafschop.

Of het echt een penalty was of niet is bij veel analisten nog steeds voer voor discussie, maar de VAR greep niet in en dus ging de bal op stip. Romelu Lukaku zette zich klaar om België opnieuw wat hoop te geven. De Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma ging echter niet meteen in doel staan, maar stapte eerst nog op de Belgische aanvaller af.

“Respect voor Lukaku”

Wat hij daar zei, bleef tot nu toe geheim. In een interview met Sky Sports heeft Donnarumma nu zelf uitleg gegeven over dat moment. “Lukaku? Ik wilde hem vertellen dat het geen penalty was, maar hij negeerde me. Ik was niet bang, ik vrees niemand. Al heb ik wel enorm veel respect voor Lukaku”, zei de Italiaanse doelman.

Lukaku zelf trok zich van die intimidatie alvast niets aan zijn hart komen en schoot de 1-2 binnen. Nadien legde hij zijn vinger op zijn mond om Donnarumma het zwijgen op te leggen.