Zuid-Koreaanse hiphopgroep Epik High komt naar België

De alternatieve hiphopgroep Epik High komt volgend jaar naar België. De driekoppige Zuid-Koreaanse groep zal te zien zijn in de zaal La Madeleine in Brussel. Tickets voor het concert gaan later deze week in voorverkoop.

De Zuid-Koreaanse groepen lijken hun weg naar België gevonden te hebben. Na ATEEZ vorige week, kondigt nu ook Epik High een concert aan in Brussel.

Epik High

Epik High ontstond in 2001 als een underground hiphopgroep, die bestaat uit de leden Tablo, Mithra Jin en DJ Tukutz. Aanvankelijk waren ze niet al te populair aangezien hiphop niet gekend was in Korea. Maar vooral met hun tweede album, ‘High Society’, kon de groep eindelijk doorbreken in Zuid-Korea. Enkele jaren later wist de groep ook wereldwijd door te breken. Epik High was in 2016 zo de eerste Zuid-Koreaanse groep ooit die op het podium van het Amerikaanse festival Coachella stond. Dit jaar stonden ze ook opnieuw op Coachella

De groep is ondertussen fel gerespecteerd binnen de Zuid-Koreaanse muziekindustrie Tablo is zo een van de featuring artists die te horen zijn op het soloalbum ‘Indigo’ van RM van BTS. RM en Tablo zijn al enkele jaren goede vrienden en spraken zo al langer over een samenwerking. Die kwam er uiteindelijk in het nummer All Day.

Europese tour

Volgend jaar komt Epik High naar Europa en daarbij zal de groep halt houden in ons land. In totaal trekt het drietal langs zes steden in vier verschillende Europese landen. De Europese tour wordt afgetrapt op maandag 6 februari 2023 in Manchester in het Verenigd Koninkrijk. Eén dag later, op dinsdag 7 februari, is het al meteen de beurt aan Brussel. Vervolgens reist Epik High door naar Kopenhagen in Denemarken op donderdag 9 februari. Daarna keert de groep terug naar het Verenigd Koninkrijk voor een opreden in Londen op zondag 12 februari. Met twee concerten in Duitsland, op maandag 13 februari in München en woensdag 15 februari in Frankfurt, wordt de Europese tour afgesloten.

De tickets voor de tour gaan op vrijdag 9 december 2022 om 10 uur in voorverkoop via de website van La Madeleine.

Meer
Lees meer...