Zuid-Koreaanse reeks ‘The Whirlwind’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks The Whirlwind. Het gaat om een politiek drama, waarin een premier tot drastische middelen overgaat omdat hij het niet eens is met de president.

De laatste jaren verschenen er al verschillende succesvolle Zuid-Koreaanse reeksen op Netflix. Vaak gaat het daarbij om romantische reeksen als Queen of Tears en Dare to Love Me, absurde komedies als Chicken Nugget en Miss Night and Day of horrorreeksen als Parasyte: The Grey en Sweet Home, maar deze keer pakt Netflix uit met het politiek drama The Whirlwind.

The Whirlwind

In The Whirlwind volgen we Park Dong-ho (Sol Kyung-gu). Hij is de eerste minister van Zuid-Korea en wil iets doen aan de corrupte president. Die president gooit het namelijk op akkoordjes met rijke families, aka chaebols in het Koreaans, om zo hun bedrijven te steunen. Maar Park Dong-ho vindt dit oneerlijk en wil er iets aan doen. Hij gaat voor een wel heel drastische oplossing.

In de officiële trailer werd al meteen duidelijk dat Park Dong-ho de president vermoord heeft. Daardoor komt hij zelf tijdelijk aan de macht. Die periode zal hij gebruiken om “de wereld omver te gooien”. Maar daar probeert Jung Soo-jin (Kim Hee-ae), de vicepremier voor Economie, een stokje voor te steken.

De hoofdrollen worden gespeeld door twee bekende Zuid-Koreaanse acteurs. Sol Kyung-gu was zo al te zien in tientallen films waaronder Yaksha: Ruthless OperationsKill Boksoon en Memoir of a Murderer. Kim Hee-ae kan je kennen van Queenmaker en The World of the Married. De reeks is geregisseerd door Kim Yong-wan (If You Wish Upon Me).

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Whirlwind:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...