Left Right
scrollTop top

10 Netflix-reeksen om te kijken tijdens het blokken


10 Netflix-reeksen om te kijken tijdens het blokken

Het is weer de favoriete tijd van alle studenten: de blok. Slapeloze nachten, paniek- en stressaanvallen, hoofdpijn en véél energiedrank. Natuurlijk moet dit allemaal in balans gehouden worden met af en toe een welverdiende pauze. Wij hebben de tien Netflix-reeksen op een rij gezet om tijdens je pauze te kunnen kijken. 

Alle hardwerkende studenten verdienen even een pauze tijdens het studeren. Hoe kan je dat beter doen dan Netflix er even bij te nemen? Dit zijn de tien beste series om je gedachten even af te leiden.

1. Grace and Frankie

Grace and Frankie zijn de vrouwen van Robert en Sal, die elkaar kennen van op het werk. Ze zijn niet de beste vriendinnen maar worden gedwongen samen te leven nadat hun mannen onthullen dat ze verliefd zijn op elkaar en samen gaan wonen. Na een tijdje komen ze er dan toch achter dat ze elkaar nodig hebben tijdens het verwerken van hun liefdesbreuk en maken ze samen nogal opmerkelijke dingen mee.

Grace and Frankie is een luchtige, grappige serie. Er wordt zo nu en dan de tijd genomen om homofilie en homofobie te bespreken, maar op een eerder ludieke manier. Daarnaast volgt de reeks nog de levens van de dochters en zonen van de voormalige koppels. Met zijn 35 minuten per afleveringen is dit de perfecte pauze.

2. Suits

Suits gaat over de Mike Ross die tegen betaling het toelatingsexamen om binnen te geraken in Harvard Law School, aflegt voor anderen. Het is zijn eigen droom om advocaat te worden, maar hij werd levenslang geschorst waardoor hij uit eigen naam niet meer toegestaan werd op Harvard. Op de een of andere manier komt hij toch bij het advocatenkantoor Pearson Hardman terecht. Daar wordt hij de rechterhand van Harvey Specter, een gewaardeerde advocaat. Vindt Mike zijn plaats in de harde wereld van de advocaten, zonder diploma?

Suits was al een gigantisch succes, maar kreeg er nog een extra boost bovenop toen actrice Meghan Markle, die juridisch assistente Rachel speelt, in het bootje stapte met prins Harry. Vooral Louis, de rivaal van Specter binnen het bedrijf, is de aandachtstrekker. Met zijn droge, sarcastische opmerkingen brengt hij een humoristische toon in de serie.

3. Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine is het voorbeeld van een luchtige, grappige serie. Bij elke aflevering kan je niet anders dan buikpijn krijgen van het lachen. Jake Peralta is een inspecteur in het Nine-Nine politiekantoor in Brooklyn (zoals de titel al verklapte) en zijn enige probleem is het feit dat hij dringend eens volwassen moet worden. Samen met zijn collega’s Charles, een onhandig kneusje en het loyale maatje van Jake, Amy, een gedreven maar betweterige agente, en Rosa, de harde tante die deep down een softie is.

Zij staan onder leiding van Terry, een reus van een man die eigenlijk een knuffelbeer is, die zijn bevindingen aan kapitein Holt, de knorpot, moet doorgeven. Ten slotte heb je nog Gina, de receptioniste met een serieus kantje af. Met andere woorden: een mengelmoes van verschillende personages.

Recent besloot Fox de stekker uit het programma te trekken omdat ze niet genoeg kijkers trokken. Gelukkig voor ons besloot NBC de serie over te nemen en kunnen we binnenkort het zesde seizoen dan toch verwachten. Brooklyn Nine-Nine is de perfecte manier om een korte pauze te nemen. Een episode neemt namelijk maar 20 minuutjes van je bloktijd af.

4. Friends From College

Friends From College gaat over een groep mensen die samen op Harvard studeerden. Ze zijn allemaal, op een koppel na, een andere kant uitgegaan en gaan voor het eerst weer een reünie houden. Zo komen ze erachter dat degene waar ze op school zo mee rivaliseerden, eigenlijk dezelfde problemen hebben op vlak van relaties, werk en kinderen. Klinkt droog, maar er zit een serieuze dosis humor in.

Je kan de hoofdrolspeelster herkennen door haar rol als Robin in How I Met Your Mother. De afleveringen duren maar een halfuurtje, de perfecte tijd voor een pauze dus.

5. The Ranch

Wie houdt er nu niet van acteur Ashton Kutcher. Onlangs gaf hij nog 4 miljoen dollar aan de hulporganisatie van Ellen Degeneres en vormt hij een prachtgezin met Mila Kunis en zijn dochter en zoon.

In de serie The Ranch keert hij terug naar de boerderij na een geflopte carrière in American Football. Daar moet hij opnieuw een band opbouwen met zijn ouders en zijn broer. En wil hij zijn ex-vriendinnetje terugwinnen. Een serie vol goede raad, maar vooral veel hilarische momenten. Het enige nadeel? De lachband valt juist een tikkeltje te hard op.

6. The Good Place

Eleanor Shellstrop is een vrouw die na haar dodelijk ongeluk wakker wordt in het hiernamaals dat the Good Place genoemd wordt. Er is echter één mini probleempje: ze verdient haar plaats in de hemel eigenlijk niet. Eleanor was een manipulatieve, chagrijnige, excuseer, bitch. Nu moet ze er alles aan doen zodat niemand er achter komt en haar naar de verschrikkelijke hel stuurt.

De serie werd gemaakt door de bedenkers van Parks and Recreation en Brooklyn Nine-Nine, hoe kan het dan niet hilarisch zijn? De hoofdrol van de serie gaat naar Kristen Bell, die de stem van Anna in Frozen insprak.

7. Santa Clarita Diet

Joel en Sheila Hammond zijn een doodgewoon getrouwd koppel dat in een buitenwijk, Santa Clarita, van Californië wonen. Ze hebben samen een dochter en een zoon en alles lijkt zijn gangetje te gaan. Tot Sheila op een dag wakker wordt en heel erg veel zin krijgt in rauw vlees, en dan liefst nog dat van een mens. Het gezin komt erachter dat Sheila op de een of andere manier een zombie geworden is. Ze moeten dan ook op zoek naar een slachtoffer…

Als we het zo beschrijven lijkt het eerder een horrorserie dan een comedy. Toch is dat het zeker niet. De serie is absurd en op het randje van gewoon belachelijk te zijn, maar het is vooral gewoon super grappig. Met Drew Barrymore en Timothy Olyphant in de hoofdrol kan het ook echt niet anders.

8. Please Like Me

De serie gaat over Josh, een jonge kerel in zijn twenties die gedumpt wordt door zijn vriendin en er zo achterkomt dat hij eigenlijk meer een boontje voor het andere geslacht heeft. Hij begint een relatie met een man die hij eigenlijk veel te aantrekkelijk voor hem vindt. Daarnaast gaat hij terug bij zijn moeder wonen, die zelfmoordgedachten heeft.

Het is een luchtige serie die grappiger is dan ze lijkt. Als je van droge, Engelse humor houdt is dit zeker iets voor jou. De serie werd geschreven en geregisseerd door Josh Thomas. Het verhaal en de personages zijn gebaseerd op het echte leven van Thomas, hij speelt dan ook zelf de hoofdrol.

9. Love

Mickey en Gus zijn niet echt goed in relaties. Hij wordt gedumpt door zijn vriendin en zij moddert maar wat aan. Tot ze toevallig elkaar tegenkomen. Ze worden goede vrienden en kunnen bij elkaar terecht als hun liefdesleven weer niet zoals gepland verloopt.

Zeker voor fans van droge humor en degene die het niet erg vinden dat een serie doorspekt is met vloeken, softdrugs en alcohol. Het is een luchtige serie die je het beste kan kijken als je een iets langere pauze wil nemen of als ontspanning voor je gaat slapen.

10. Easy

De serie Easy bestaat uit verschillende verhaallijnen die elke aflevering specifiek in beeld komen. In elke episode hebben de twee hoofdrolspelers een ander soort relatie. Ze zijn 15 jaar samen en de liefde is eruit of ze hebben een dronken one-nightstand gehad. De serie wil situaties schetsen waarin iedereen zich kan vinden, en wil daar ook raad op geven. Ze doen dit door er humor aan toe te voegen.

Daarnaast heeft de serie ook gewoon een topcast. Jack Johnson (Nick uit New Girl),Orlando Bloom (geen beschrijving nodig), Dave Franco (ja, even knap als grote broer James) en Emily Ratajkowski zijn daar nog maar enkelen van. Ook de afleveringen van deze serie duren maar een half uurtje.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…