Dit zijn de 11 beste intro’s van Nickelodeon

Nickelodeon heeft voor velen onder ons ongetwijfeld geweldige herinneringen opgeleverd. Vandaag bestaat de televisiezender nog steeds, maar de beste programma’s blijven toch die waar we vroeger uren aan een stuk naar konden kijken. Dit zijn de 11 beste intro’s van Nickelodeon.

1. Drake & Josh

De twee stiefbroers Drake en Josh die door hun ouders samen komen te wonen, zijn allebei eigenlijk compleet het tegenovergestelde. Met vier seizoenen en drie films kwam er in 2008 definitief een einde aan Drake & Josh en een onvergetelijk tijdperk. Het introlied werd, zoals de meeste liedjes in de serie, ingezongen door hoofdrolspeler Drake Bell.

2. Rocket Power

Wie heeft er nu niet gedroomd over een leven zoals in Rocket Power. Sinds 2003 was de serie in België op Nickelodeon te bekijken en je kent ongetwijfeld het deuntje nog van deze topserie.

3. iCarly

Dit is één van de meer recente series op Nickelodeon, maar iCarly moet zeker niet onderdoen. Miranda Cosgrove is geen onbekende voor de jeugdzender. In Drake & Josh speelde ze ook al een rol, maar in iCarly kreeg ze de hoofdrol van Carly. Samen met haar twee beste vrienden Sam en Freddie maakten ze een online show. Met meer dan 100 afleveringen eindigde de serie in 2012.

4. Hey Arnold!

Hey Arnold! werd in België eerst uitgezonden op Ketnet, maar kwam later ook naar Nickelodeon. De serie volgt Arnold die bij zijn grootouders achterblijft nadat zijn ouders zijn gestorven in een vliegtuigongeluk. En Arnold probeert zich zo goed mogelijk te amuseren met zijn vrienden uit de buurt.

5. SpongeBob SquarePants

Misschien wel dé meest legendarische serie ooit op Nickelodeon. Iedereen heeft ongetwijfeld ooit naar SpongeBob SquarePants gekeken. En nu is de serie nog steeds immens populair. Vorig jaar kondigde Netflix zelfs nog aan dat ze een spin-off gingen maken van Octo. Ook memes over de serie komen we nog maar al te vaak tegen op sociale media.

6. Victorious

De recentste serie op Nickelodeon uit dit lijstje is Victorious. De reeks volgt een groepje jongeren die op de middelbare school zitten. Naast het hoofdpersonage, vertolkt door Victoria Justice, speelden onder andere ook Ariana Grande en Elizabeth Gillies mee.

7. The Fairly OddParents

Na SpongeBob SquarePants was The Fairly OddParents de langst lopende serie van Nickelodeon. Met tien seizoenen over Timmy Turner en zijn feeënpeetouders werd de reeks zestien jaar lang uitgezonden.

8. Ned’s SurvivalGids

‘Hoe houd ik de middelbare school vol?’ is dé vraag van het hele programma. In Ned’s SurvivalGids gingen Ned en zijn vrienden Moze en Cookie op zoek naar manieren om de middelbare school te overleven. Onlangs hielden de 3 hoofdpersonages nog een reünie en was er zelfs sprake van een reboot.

https://www.youtube.com/watch?v=mP-2um9IpIU

9. The Naked Brothers Band

Dit is misschien wel de minst bekendste uit de lijst. The Naked Brothers Band is een serie gebaseerd op het leven van de twee broers Nat Wolff en Alex Wolff. De serie startte in 2007 op Nickelodeon en duurde maar drie jaar.

10. Zoey 101

Een serie die nogal vaak wordt vergeten is Zoey 101. Het verhaal gaat over Zoey en haar vrienden op hun nieuwe school. Zoey werd gespeeld door Jamie Lynn Spears, in het echt het kleine zusje van Britney Spears. Met maar vier seizoenen was de reeks niet lang te zien op Nickelodeon. En ook herhalingen werden bijna nooit uitgezonden.

11. As Told by Ginger

Last but not least is er As Told by Ginger. De reeks volgt Ginger, een leerlinge op de middelbare school, en haar vrienden en familie. Het was een niet zo typisch programma voor Nickelodeon, want het werd omschreven als een vrij donkere serie dat vaak geen happy end had.

Meer
Lees meer...