13 dingen die je sowieso moet gedaan hebben op Ibiza

Wie ooit naar Ibiza geweest is, heeft het eiland gegarandeed bij zijn favoriete vakantiebestemmingen gezet. De zon schijnt er altijd, het is er prachtig en je beleeft er een ongelofelijke tijd. Dit zijn de 13 dingen die je moet gedaan hebben op Ibiza:

1. Een sportieve klim maken naar het kasteel …

Wie vroeg uit zijn bed raakt of goed tegen de hitte kan, waagt zich aan de steile klim naar het kasteel van Ibiza. Langs smalle gezellige straatjes en een hoop trappen, baan je je een weg naar de top. Gelukkig is het uitzicht vanop de top absoluut de moeite waard.

2. … of gaan snorkelen aan het strand van Cala Comte

Je kent ze wel, die foto’s van prachtige stranden en een helderblauwe zee. Dat is dus precies wat je vindt aan Cala Comte. Duik hier met een snorkel onder water en je belandt in een andere wereld.

3. In de namiddag de hippiemarkt bij Las Dalias bezoeken …

In de jaren zestig was Ibiza het paradijs voor iedereen die op zoek was naar peace, love en flower power. De restanten van dat tijdperk vind je terug op deze markt.

4. … en ’s avonds chillen in Café del Mar

Dit loungecafé in San Antonio is de perfecte plek om van de zonsondergang te genieten.

5. Oh ja, en uiteraard ook een nachtje doordoen

Je kan er niet omheen: wie Ibiza zegt, zegt party time! Laat je helemaal gaan in de bakermat van de housemuziek met clubs als Amnesia, Es Paradis, Space, Underground of het legendarische Pacha. Al kan je ook langsgaan bij een van de nieuwere clubs zoals Ibiza Rock en Ushuaïa Beach Club. Ontdek hier hoe je kans maakt op een 24h party trip op Ibiza!

6. Het is absoluut de moeite om met een huurauto het hele eiland te verkennen

Ibiza is niet heel erg groot dus je kan zeer veel zien op een dag.

7. Zo kan je de zoutvelden van Ses Salines gaan bewonderen

De zoutvelden staan op de Unesco werelderfgoedlijst en het zout wordt er alleen met de hand geoogst. Het is daarom van topkwaliteit en in het souvenirwinkeltje kan je verschillende soorten kopen voor thuis.

8. Op Ibiza moet je ook sowieso het water op gaan …

Ibiza is een eiland dus water is er zeker genoeg. Maak er vollenbak gebruik van en ga met een boot de zee op. Feestje op een catamaran? Sign us up!

9. … bijvoorbeeld om het magische eilandje Es Vedra te bezoeken

Dit natuurreservaat is een mythische plek voor de bevolking van Ibiza. Doordat het een hoge concentratie heeft aan mineralen en metalen, is het eilandje de derde meest magnetische plek op aarde. Bovendien kunnen durfals er afdalen naar een tempelgrot gevuld met kunstwerken en een grotschildering van God Shiva.

10. Je kan bovendien echt niet haar huis gaan zonder een namiddagje te gaan shoppen …

Ibiza is een populaire vakantieplek voor jetsetters en dat zie je ook aan de mode in de verschillende winkels. Laat de fashion freak in jezelf maar eens helemaal los!

11. Of misschien is dit het moment om een tattoo te laten zetten?

Hier kan en mag alles, dus waarom niet eindelijk die tattoo laten zetten die je altijd al wou?

12. Plus, je bent op Ibiza: je moet flaneren

Ibiza dat is zien en gezien worden. Trek je meest fancy outfit aan en paradeer over de boulevards.

13. En ga zeker niet naar huis zonder een filmpje mee te pikken bij Cinema Paradiso

Cinema Paradiso kiest elk jaar tijdens de zomer enkele gezellige hotspots waar je een film in openlucht kan gaan zien. Bovendien krijg je er snacks en een drankje bij aankoop van je ticket.

Heb jij je ticket al geboekt? Maak kans om met Desperados 24 uur party te beleven op Ibiza. Benieuwd wat je mag verwachten en hoe je kan deelnemen? Check het hier!

Meer
Lees meer...