15 ongelooflijke plaatsen waarvan je niet gelooft dat ze bestaan

In tijden van digitale fotomanipulatie roepen we al snel dat iets gefotoshopt is. Maar er zijn in onze wereld ook voldoende plaatsen die er gefotoshopt uitzien, hoewel ze gewoon een prachtige creatie van Moeder Natuur zijn.

Fly Geyser, Nevada

shutterstock
De oorsprong van de Fly-geiser in Nevada is van menselijke oorsprong nadat er een oliebron werd geboord. Maar wat volgde was enkel de natuur: mineralen en algen begonnen een bizarre structuur te vormen.

Fingal’s Cave, Schotland

shutterstock
Deze rotsformaties zijn in feite lava dat stilletjes is afgekoeld.

Antelope Canyon, Arizona, VS

thinkstock
Snelstromend water heeft miljoenen jaren lang een diepe maar niet erg brede canyon uitgegraven. Verschillende lichtsterktes zorgen in de diepste gelederen dan ook voor een waar kleurenspektakel.

Wachters van de polen, Finland

Niccolo Bonfadini
Deze wachters zijn in feite gigantische bomen onder een laagje sneeuw en ijs. 

Salar De Uyuni, Bolivië

thinkstock
De grootste zoutvlakte ter wereld is tijdens het droge seizoen gewoon een gigantische witte vlakte, maar tijdens het regenseizoen wordt de omgeving omgevormd tot ’s werelds grootste spiegel.

Yuanyang County, China

shutterstock
Chinese rijstboeren hebben plateaus gecreëerd op de flank van bergen. Vanuit de lucht is het uitzicht werkelijk impressionant.

Zhangye Danxia, Gansu, China

shutterstock
Deze kleurrijke rotsformaties zijn in feite rode zandsteen gecombineerd met mineralen. Wind en regen hebben vervolgens voor de prachtige structuur gezorgd.

Deadvlei, Namibië

National Geographic
Deze dode vallei in Namibië was ooit een levendig bos. Nu vormen de restanten daarvan een surrealistisch schilderij met zandduinen op de achtergrond.

Grand Prismatic Hot Spring, Wyoming, VS

thinkstock
De grootste warmwaterbron van de Verenigde Staten is te vinden in Wyoming. De levendige kleuren zijn een gevolg van microben die aan de randen van het mineraalrijke water leven.

Giant’s Causeway, Noord-Ierland

shutterstock
Vijftig tot zestig jaar geleden werd een lavaplateau gevormd na intense vulkanische activiteit. Die lava koelde af, waardoor bovenstaand spektakel werd gecreëerd.

Marmergrotten van Patagonië

shutterstock
Dit grottenstelsel werd gevormd na duizenden jaren van snelstromend water.

Roze meren van Australië

shutterstock
In Australië hebben enkele meren een roze kleur als een gevolg van algen en bacteriën in het water. Ondanks de bizarre kleur lijkt het geen invloed te hebben op mens en dier.

Tunnel van Liefde, Klevan, Oekraïne

shutterstock
Deze tunnel werd in feite jarenlang gecreëerd door voorbij denderende treinen. Intussen is de spoorlijn verlaten, maar de bomen hebben hun vorm behouden.

Oplichtend ijs, Baikalmeer

shutterstock
Het Baikalmeer in Rusland is het oudste zoetwatermeer ter wereld. Het water is zo helder dat je in de winter wel 130 meter diep kan kijken. Eens het begint te dooien licht het ijs bovenaan turquoise op.

Reed Flute Caves, China

getty images
Dit grottenstelsel met een lengte van 240 meter is al 1.200 jaar lang een toeristische attractie in China. Recent werden er nog veelkleurige lampen toegevoegd om het prachtige effect te versterken.
Meer
Lees meer...