Krijgt ‘3 Body Problem’ een tweede seizoen?

Vorige week verscheen de nieuwe sciencefictionreeks 3 Body Problem op Netflix. Het gaat om de eerste reeks van David Benioff en Dan Weiss, de makers van Game of Thrones, voor de streamingdienst. De reeks is meteen een schot in de roos en kon al heel wat kijkers boeien. Het eerste seizoen van 3 Body Problem eindigde op een cliffhanger, waardoor fans uiteraard uitkijken naar het vervolg, maar het is voorlopig nog niet zeker of dat er zal komen.

3 Body Problem staat nog maar enkele dagen op Netflix, maar is nu al hét gespreksonderwerp bij vele kijkers. Aangezien het eerste seizoen van de sciencefictionreeks van de makers van Game of Thrones maar acht afleveringen telt, zijn heel wat fans al klaar met het seizoen en zij wachten natuurlijk op een tweede seizoen.

3 Body Problem

3 Body Problem toont het verhaal van astrofysicus Ye Wenjie (Zine Tseng/Rosalind Chao). Zij zag tijdens de Chinese Culturele Revolutie in de jaren 60, haar vader, ook een wetenschapper, voor haar ogen doodgeslagen worden. Nadien wordt zij naar een werkkamp gestuurd. Uiteindelijk beslist de overheid dat ze nuttiger is op een geheime militaire basis, waar geprobeerd wordt om contact te leggen met buitenaards leven. Maar de beslissingen die ze daar maakte, hebben grote gevolgen voor het heden én de toekomst.

De reeks is gebaseerd op de roman The Three-Body Problem van de Chinese auteur Liu Cixin. Dit is de eerste van drie romans in de Remembrance of Earth’s Past-trilogie. Daardoor is dus zeker genoeg voer voor een tweede seizoen. Maar het is nog niet zeker of dat er zal komen.

3 Body Problem seizoen 2

De makers van 3 Body Problem lieten wel al weten dat ze grote plannen hebben voor het tweede seizoen. Daarbij zou er ons een grote tijdssprong te wachten staan, die er dus mogelijk voor zou zorgen dat we de aankomst van de San-Ti te zien zullen krijgen. Op Comic Con lieten showrunners David Benioff, Dan Weiss en Alexander Woo ook al weten dat het tweede seizoen beter zal worden dan het eerste.

David Benioff ging hier bij The Hollywood Reporter dieper op in. “Tijdens onze eerste Comic Con voor Game of Thrones vroeg iemand ons of we een tweede seizoen zouden krijgen. Ik zei toen dat er een scène is die zou gebeuren in het derde seizoen – op dat moment heb ik niet gezegd waar het over ging, maar het was ‘Red Wedding’ – en als we daar geraken dan is het goed. En bij 3 Body Problem is dat hetzelfde. Er is een scène – het gaat niet om ‘Judgment Day’ uit het eerste seizoen – maar een scène in het tweede seizoen en het zou geweldig zijn als we daar geraken. Het zou hetzelfde gevoel zijn als de ‘Red Wedding’ in Game of Thrones.”

“We hebben hier al over gepraat met Netflix. Lui Cixin heeft deze onuitwisbare trilogie gemaakt en de boeken worden alleen maar beter. Het tweede boek is veel beter dan het eerste en het derde verbaasde me gewoon helemaal. Het verhaal wordt ambitieuzer hoe langer het duurt en het neemt een grote sprong in het tweede boek. Daarom denk ik dat als we het tweede seizoen krijgen, we op een heel goede plaats zitten.” In totaal hopen de makers namelijk dat ze vier seizoenen krijgen om het volledige verhaal te kunnen vertellen. Maar dat zal natuurlijk afhangen van Netflix. Voorlopig is er nog geen bevestiging dat de reeks een vervolg zal krijgen. Maar aangezien de reeks al heel wat kijkers kon trekken in z’n eerste weekend op Netflix, lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat er snel een aankondiging voor het tweede seizoen zal komen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor 3 Body Problem:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...