Tien Antwerpse restaurants staan dit jaar in de nieuwe Michelin-gids. Zilte van Viki Geunes wordt het tweede driesterrenrestaurant van ons land.
De restaurantorganisatie Michelin maakte maandag naar jaarlijkse gewoonte zijn lijst van sterrenrestaurants bekend. Bovenaan staat Hof Van Cleve van Peter Goossens met drie sterren, gevolgd door Zilte van Viki Geunes, dat dankzij een extra ster ook op drie sterren terechtkomt.
De stad met de meeste sterrenrestaurants is Antwerpen. The Jane, uitgebaat door Sergio Hermans voormalige souschef Nick Bril, komt op twee sterren, verder zijn er een hoop restaurants met één ster: Bistrot du Nord, The Butcher’s son, Dôme, ’t Fornuis, FRANQ, Het Gebaar, Kommilfoo, Nathan en Le Pristine. Zilte is het enige Antwerpse restaurant met drie sterren.
Eerste ster
Een aantal restaurants kregen hun eerste ster maandag: Libertine (Erpe), Willem Hiele (Koksijde), Melchior (Tienen), Boo Raan (Knokke-Heist), L’Envie (Sint-Denijs), Le Pré des Oréades (Spa), Lettres Gourmandes (Montignies-Saint-Christophe), Bar Bulot (Sint-Michiels), Attablez-vous (Namen) en Le Pristine (Antwerpen).
Castor in Beveren-Leie en Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen hun tweede ster.
De volledige lijst vindt u hier.
Lees ook: Covid-19 blijft de kwelduivel van cafés en restaurants