‘De Verraders’ lost eerste negen deelnemers voor seizoen 3

Het derde seizoen van De Verraders komt eraan en daarin zullen we twintig nieuwe deelnemers te zien krijgen. Onder hen zullen opnieuw drie verraders zitten die zullen proberen om iedereen te vermoorden, tenzij de bondgenoten daar een stokje voor steken. VTM maakt nu al de eerste negen deelnemers bekend.

VTM heeft vandaag de eerste negen deelnemers voor het derde seizoen van De Verraders gelost. Na het eerste seizoen waarin de verraders wonnen en het tweede seizoen waarin de overwinning naar de bondgenoten ging, beginnen de twee teams weer met gelijke kaarten. Bij de eerste negen deelnemers zijn alvast heel uiteenlopende namen.

William Boeva

Story image
VTM

De eerste deelnemer is comedian en acteur William Boeva. En die heeft er duidelijk zin in. “Toen de vraag kwam om deel te nemen aan De Verraders, moest ik niet lang nadenken. Ik speel heel graag gezelschapsspelletjes en al zeker als ze wat psychologisch aangelegd zijn. Een spel zoals De Verraders vind ik heel uitdagend.”

De comedian zou het wel zien zitten om aan de kant van de bad guys te staan. “Ik wil wel graag een verrader zijn, ik denk dat dat nog wel iets voor mij is: stiekem zijn en in de schaduw bewegen. Want in die schaduw, in de underdog positie, daar is Boeva wel graag, om dan toe te slaan wanneer niemand het verwacht. Ik laat graag mijn medespelers in het ongewisse.”

Joris Brys

Story image
VTM

De tweede deelnemer is radio- en sportpresentator Joris Brys. “Ik ben ultra-competitief ingesteld, dus wanneer ik in een spel duik, ga ik altijd tot het uiterste.” De presentator maakt zich toch wel wat zorgen voor moest hij een verrader worden. “Enige nadeel: volgens mijn lief doet mijn lip rare dingen wanneer ik de waarheid niet spreek. Hopelijk zitten er geen liplezers in de groep … Ik kan ook héél moeilijk doen alsof, dus ik zal mijn grenzen moeten verleggen!”

Hans Otten

Story image
VTM

De derde deelnemer keert terug van even weggeweest. Het gaat namelijk om televisiepresentator en producer Hans Otten. Hij vindt het vooral bijzonder om aan de andere kant van de camera’s te staan. “In dit spel kan je beste vriend je ergste vijand zijn. Bij het maken en presenteren van realityshows in het verleden heb ik gemerkt dat isolatie van de buitenwereld iemand volledig op scherp kan zetten. Benieuwd wat het met mij zal doen nu ik zelf mag deelnemen. Ik stap het spel in met een open blik! Boeven pakken of zelf stelen, ik zou het beiden even leuk vinden. Want het is een spel. Of toch niet?”

Ingeborg Sergeant

Story image
VTM

De eerste vrouw in het gezelschap is zangeres, presentatrice en mindfulness-coach Ingeborg Sergeant. Zij laat alvast weten dat ze het niet ziet zitten om een verrader te zijn. “Als je liegt en manipuleert, moet je al je eigen verwarrende spelletjes ook onthouden. Dat lijkt me zo vermoeiend. Nee, laat mij maar de lijm zijn. Want hoe je het ook draait of keert, we gaan vergeten dat het een tv-programma is. Dit wordt het echte leven dus ik ga gewoon proberen om Ingeborg te zijn. Wat dat dan ook is.” Wordt Ingeborg al zeker een bondgenoot, of is dit het perfecte afleidingsmanoeuvre om een verrader te zijn?

Astrid Stockman

Story image
VTM

De vierde deelnemer is sopraan en televisiepersoonlijkheid Astrid Stockman. “Ik weet niet of ik erg goed ben in mensen vertrouwen, zeker in een spel waarin het de bedoeling is elkaar te misleiden. Tegelijk sluit ik mensen heel snel in mijn hart. Ik voel me ook enkel goed in mijn vel als ik helemaal mijzelf mag zijn. Daarom denk ik dat ik mezelf weleens zou kunnen tegenkomen in het kasteel. Hopelijk wordt dat een leerrijke ervaring.”

Wouter Torfs

Story image
VTM

De volgende deelnemer is misschien wel de meest bijzondere. Het gaat namelijk om ondernemer en voormalig CEO Wouter Torfs. “Ik ben een enthousiaste kijker van De Verraders en moest niet lang twijfelen om mee te doen. In mijn meer dan dertig jaar lange carrière als CEO maakte ik veel mee zodat ik ervan uitging dat dit avontuur wel zou meevallen. Ik onderschatte de psychologische impact van structureel met bedrog geconfronteerd te worden en in een klimaat van wantrouwen geïsoleerd te zijn. En toch had ik dit avontuur voor geen geld willen missen.”

Julie Colpaert

Story image
VTM

Ook journaliste Julie Colpaerts zal te zien zijn in het nieuwe seizoen van De Verraders. “In mijn job ben ik dagelijks bezig met feiten, werkelijkheid en waarheid. Het contrast met De Verraders kan niet groter zijn. In dat kasteel zit je in een artificiële, parallelle wereld, bomvol leuke mensen, maar niemand die je kan vertrouwen. Ik stap hier compleet uit mijn comfortzone, zien waar het me brengt…”

Jonatan Medart 

Story image
VTM

De voorlaatste deelnemer is content creator Jonatan Medart. “Ik denk dat mijn enthousiaste en spontane zelf in beide rollen van het spel wel tot zijn recht kunnen komen. Of ik nu een bondgenoot of verrader ben, ik zal het spel met evenveel plezier, durf en pit spelen. Mijn – soms te grote mond – zal ik wel tactisch moeten temperen. Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om deze ervaring mee te maken.”

Roman Van Houtven 

Story image
VTM

De negende en laatste deelnemer is acteur Roman Van Houtven. “Misschien is het een voordeel dat nog niet zoveel mensen mij kennen. Zo kan ik een versie van mezelf presenteren die niet doet uitschijnen dat ik een verrader zou kunnen zijn. Ik stel mezelf voor zoals ik ben: happy, energiek en enthousiast. Maar ook naïef, en dat ben ik eigenlijk niet.”

Wie de verraders worden, zullen we pas te weten komen in de eerste aflevering. Daarin zal presentator Staf Coppens de drie bedriegers van het jaar aanstellen.

Het derde seizoen van De Verraders zal dit najaar te zien zijn op VTM en online via VTMGO.

Meer
Lees meer...