Belgische MMA-vechter Oki Bolaji stapt tweede keer in de octagon in UFC; wedstrijd live te zien op GoPlay

Na de overwinning bij zijn debuut stapt Oki Bolaji (28) zaterdag in Parijs een tweede keer in de octagon van de UFC. Daarin opent hij UFC Fight Night en neemt hij het op tegen de Schot Chris Duncan. Die wedstrijd is te volgen via GoPlay.

Het is een belangrijk weekend voor de Belgische gevechtssport. Vrijdagavond vecht Delphine Persoon (39) in de Verenigde Staten voor de wereldtitel Super Featherweights bij de WBC tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner (30). Zaterdag is het dan aan MMA-vechter Oki Bolaji, de enige Belg die uitkomt in de UFC.

Oki Bolaji

De UFC is met voorsprong de belangrijkste organisatie, zeg maar de Champions League, in de Mixed Martial Arts (MMA). Voor Belgen was de UFC in het verleden echter nooit een succesverhaal. Amper vier Belgen wisten ooit die topcompetitie te bereiken. Tarec Saffiedine was daarvan de eerste en ook meest succesvolle. Hij vocht tussen 2014 en 2017 zes kampen in de UFC en won er twee. Later volgden ook nog korte passages voor Cindy Dandois en Gaetano Pirrello, maar zij konden geen wedstrijden winnen.

Als vierde Belg in de UFC hoopt Oki ‘The Zulu Warrior’ Bolaji een nog succesvoller verhaal te schrijven. Dat begon op 10 februari alvast goed toen hij bij zijn debuut op punten won van de Amerikaan Timmy Cuamba.

Tegenstander Chris Duncan

Na die eerste wedstrijd in Las Vegas gaat de tweede wedstrijd van Baloji in de UFC dichter bij huis door. De UFC keert dit weekend namelijk terug naar de Accor Arena in Parijs. Oki Baloji (9-2) zal die avond openen.

Zijn tegenstander is de 31-jarige Schot Chris Duncan (11-2). Die maakte in maart 2023 zijn debuut in de UFC en won zijn eerste twee kampen na jurybeslissingen. Bij zijn derde kamp in februari 2024 verloor hij na een rear naked choke. Nu hoopt Duncan opnieuw aan te knopen met de overwinning, maar daarvoor zal hij voorbij Baloji moeten raken.

UFC Fight Night in Parijs

De prelims van de UFC Fight Night in Parijs zijn van bij het begin te volgen op GoPlay. Vanaf de main card, rond 21 uur, kan je overschakelen op Play6. Daar verzorgen Andries Beckers en Jan Quaeyhaegens, zelf MMA-vechter, het commentaar. Ook Pedro Elias en Robin Pront zijn voor Play in Parijs om achter de schermen te kijken.

Headliner van de avond is de kamp tussen de 28-jarige Fransman Benoît Saint Denis en de 35-jarige Braziliaan Renato Moicano. Die eerste werd gezien als een rijzende ster bij de lightweight en mocht tot voor kort dromen van een titelkamp. In maart werd hij echter knock-out geslagen door legende Dustin Poirier. Nu hoopt hij zijn weg naar de top voor eigen publiek opnieuw in te zetten.

Meer
Lees meer...