Acteur Frank Lammers wil nog meer ‘Ferry’-projecten maken

Het lijkt nog lang niet einde verhaal voor het populaire personage Ferry Bouman. Acteur Frank Lammers heeft namelijk laten weten dat hij bereid is om nog wel even door te gaan. In welke projecten dat dan precies zal zijn, moet nog blijken. Wat het volgende wordt, is wel al bekend. Eind dit jaar verschijnt er namelijk een tweede film.

De wereld rond Ferry Bouman (Frank Lammers) wordt steeds uitgebreider. Het personage – dat gebaseerd is op de echt bestaande drugsbaron Janus van Wesenbeeck – ontstond in 2019 in het VRT-programma Undercover. Daar was hij de tegenstander van Bob Lemmens, gespeeld door Tom Waes.

Ondertussen staan er al drie series en (bijna) twee films op de teller. Toch is acteur Frank Lammers er nog lang niet klaar mee.

Ferry

Alles begon bij de reeks Undercover. Die serie viel meermaals internationaal in de prijzen en kwam ook zo in de aandacht van Netflix. De streamingdienst kocht de franchise en besloot die meteen uit te breiden. Zo ontstond Ferry, een prequelfilm over de opkomst van de drugsbaron. Ook dat was een enorm succes waarna het verhaal verderging in Ferry: de serie.

Op 20 december staat de volgende release al gepland: de tweede Ferry-film. Die speelt zich al na het derde seizoen van Undercover en dus niet op Ferry: de serie. In de nieuwe film is hij alles kwijt en leidt hij een teruggetrokken leven. En hoewel alles in eerste instantie goed lijkt te gaan, is niets minder waar.

Nog niet het einde

Hoewel de projecten elkaar aan een snel tempo opvolgen, lijkt het nog lang niet over en uit te zien voor Ferry Bouman. Toch niet als het van acteur Frank Lammers afhangt. In een interview met ANP (via RTL Boulevard) vertelt hij dat alles van Netflix afhangt. “Maar ik ben altijd beschikbaar. Ik hou van het personage, dus ik hoef er zeker niet mee te stoppen”, klinkt het.

Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe film:

Ferry 2 verschijnt op 20 december op Netflix. Alle andere projecten zijn ook op de streamingdienst terug te vinden.

Meer
Lees meer...