Left Right
scrollTop top

Aerosmith komt naar Graspop 2021


Aerosmith Graspop 2021
© EPA

Eind vorig jaar raakte bekend dat Aerosmith naar Graspop 2020 zou komen, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Nu maken de festivalorganisatoren bekend dat de Amerikaanse groep het verloren optreden van dit jaar weer goed maakt in 2021. Afspraak van 17 tot 20 juni 2021 in Dessel.

Goed nieuws voor de fans van Aerosmith, want de ouwe rockers keren volgend jaar terug naar Graspop. Door de coronacrisis kunnen Steven Tyler en zijn trawanten het grootste metalfestival van het land niet platspelen, dus wordt het spektakel verplaatst naar zondag 20 juni 2021. Daarmee is de eerste headliner en de afsluiter van het festival al bekend voor volgend jaar.

Het lijkt erop dat de organisatoren van Graspop zoveel mogelijk acts, die dit jaar gepland stonden, mee proberen te nemen naar 2021. Bij Iron Maiden is dat helaas niet gelukt. Zo komt de band van Bruce Dickinson op zondag 27 juni 2021 naar het Antwerpse Sportpaleis in het kader van hun ‘Legacy Of The Beast Tour’.

Aerosmith   

Aerosmith viert in 2020 zijn 50ste verjaardag met een wereldtournee. Die zou normaal gezien op zondag 21 juni 2020 in Dessel passeren, maar daar zullen we dus nog een jaar op moeten wachten. Het werk van Steven Tyler (zang), Joe Perry (leadgitaar), Brad Whitford (gitaar), Tom Hamilton (bas) en Joey Kramer (drums) staat onuitwisbaar gebeiteld in de annalen van de muziekgeschiedenis.

Ze verkochten wereldwijd maar liefst 150 miljoen platen en hebben talloze awards op hun naam staan. Hun bekendste nummers zijn Love In An Elevator, I Don’t Want to Miss a Thing, Dream On, Angel, Cryin’, Train Kept a Rollin’ en Dude.

Zomer zonder grote festivals

In april besliste de Nationale Veiligheidsraad dat er tot 31 augustus geen grote festivals mogen doorgaan. Ook Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop worden dus van de kalender geschrapt. Daarnaast moeten nachtclubs en discotheken gesloten blijven tot eind augustus.

Verder zijn culturele activiteiten met maximaal 200 aanwezigen toegestaan vanaf 1 juli. Ook mogen cafés, bars en restaurants vanaf 8 juni weer open. Alle zaken mogen openblijven tot 1 uur ’s nachts. Ook mogen casino’s en feestzalen met maximaal 50 personen open op 1 juli. 

RECONFIRMED: With legendary rockers Aerosmith Graspop Metal Meeting is announcing the first headliner for its 25th…

Geplaatst door Graspop Metal Meeting op Vrijdag 5 juni 2020

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658