‘Alice in Borderland’: Actrice Riisa Naka (Mira) vertelt over groot verschil met manga in finale

De Japanse actrice Riisa Naka, die in Alice in Borderland de rol van mastermind/Queen of Hearts Mira speelt, heeft in een interview met TV Guide meer info gegeven over het allerlaatste spel uit het tweede seizoen van de reeks. Dat week namelijk sterk af van de finale uit de manga.

Sinds enkele weken staat het tweede seizoen van de populaire Japanse reeks Alice in Borderland op Netflix. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige manga die verscheen van 2010 tot 2015. Maar het einde week af van de manga. Actrice Riisa Naka, die Mira aka de Queen of Hearts speelde in de reeks, legt uit waarom.

Finale

In de finale van Alice in Borderland moet Arisu (Kento Yamazaki) het opnemen tegen de laatste Queen, de Queen of Hearts, Mira (Riisa Naka). Hoewel Mira zegt dat hij gewoon een spelletje croquet moet spelen tegen haar en dat niet eens hoeft te winnen, blijkt het toch een veel moeilijker spel te zijn. Zo probeert Mira hem te manipuleren om op te geven. Maar in de manga verliep het eindspel eigenlijk heel anders, legt actrice Riisa Naka nu uit.

In de manga van Haro Aso waarop Alice in Borderland gebaseerd is, moet Arisu ook het laatste spel winnen van de Queen of Hearts. Maar daarbij krijgt hij medicijnen waarvan hij begint te hallucineren. En dat is iets wat niet gebeurde in de Netflixreeks. Dat was een bewuste keuze van regisseur Shinsuke Sato, vertelt Naka aan TV Guide. “Volgens de regisseur was het oneerlijk. Mira is de meester van al deze spelletjes. Zij is de sleutelfiguur. Waarom zou zij de kracht van de wetenschap gebruiken? Daarom kozen we ervoor om haar woorden te gebruiken. Die waren zo hypnotiseren dat Arisu werd weggehaald uit de realiteit en in een hallucinatie terechtkomt. Maar daarin is het Usagi die hem redt uit vriendschap of liefde. Het lukt haar en zo behalen ze een prachtige overwinning.”

Joker

Naast deze aanpassing in het laatste spel is er nog een verschil met de manga dat opgemerkt werd door trouwe fans. Op het einde van de laatste aflevering werd er ingezoomd op de joker uit het kaartspel. Die kwam nog niet aan bod in de serie, maar speelde wel een rol in de manga.

Doordat de Netflixreeks de joker nog niet aan bod liet komen in de reeks, denken veel fans dat er mogelijk een derde seizoen zal komen. Hoewel het verhaal uit de manga in de twee seizoenen uitverteld is, kan er dus mogelijk wel nog een derde seizoen van de reeks komen.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het tweede seizoen van Alice in Borderland:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...