American Song Contest wordt gepresenteerd door Snoop Dogg en Kelly Clarkson

De Amerikaanse versie van het Eurovisiesongfestival krijgt steeds meer vorm. Zo zijn nu de presentatoren van de eerste editie aangekondigd. De keuze viel daarbij op rapper Snoop Dogg en zangeres Kelly Clarkson.

Nadat het Eurovisiesongfestival meer dan 60 jaar lang enkel een Europese zaak was, komt er vanaf dit jaar een tweede versie. Die versie vindt plaats in de Verenigde Staten en kreeg de toepasselijke naam American Song Contest. En die heeft nu z’n presentatoren gevonden.

Snoop Dogg en Kelly Clarkson

Het duo Snoop Dogg en Kelly Clarkson zal de presentatie voor z’n rekening nemen. “Ik ben vereerd om American Song Contest te hosten samen met m’n kleine zusje, aka Miss Texas”, klinkt het bij Snoop Dogg. Ook Kelly is enthousiast. “Ik ben al jaren fan van het concept van Eurovisie en ik ben dolblij dat we het concept naar de Verenigde Staten brengen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Snoop en ik kan niet wachten om te zien welke artiesten de staten en regio’s zullen sturen met hun eigen nummer.”

Kelly is inderdaad geen vreemde voor het Eurovisiesongfestival. Zo coverde ze Arcade van Duncan Laurence, de winnaar van 2019 al in haar talkshow.

https://youtu.be/gDgpJnX7oiU

American Song Contest

American Song Contest zal er wel wat anders uit zien dan het Eurovisiesongfestival zoals wij dat kennen. Zo zal het niet gaan om twee halve finales en een grote finale. In de Verenigde Staten gaat het om een wedstrijd die over acht weken zal plaatsvinden. Alle 50 staten, de vijf geïncorporeerde gebieden en de hoofdstad Washington D.C. zullen een afgevaardigde sturen met een eigen nummer.

Het programma gaat van start op maandag 21 maart. Eerst moeten de deelnemers voorbij de kwalificatieronde geraken. De besten krijgen een plekje in de halve finale en daarna stoten er enkele door naar de finale. Daarin wordt dan de eerste winnaar van American Song Contest gekroond. De finale staat gepland voor maandag 9 mei, de dag voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Zo is het dus dé perfecte voorbereiding op de Europese versie.

Meer
Lees meer...