Ancienne Belgique zet samenwerking met meer dan 200 externe medewerkers stop

Concertzaal Ancienne Belgique zet de samenwerking met meer dan tweehonderd externe medewerkers stop. Dat meldt AB in een persbericht. “De gevolgen van deze crisis treffen AB in het hart.” De bekende concertzaal vreest dat ze pas in de zomer van 2021 opnieuw kunnen opstarten.

Onder de medewerkers zijn onder andere stagehands, veiligheidsmedewerkers, horecapersoneel, cateringmedewerkers, freelance technici en schoonmaakploegen. “Veel van deze werknemers verdienden reeds geruime tijd (voornamelijk) hun brood met de activiteiten in AB en speelden een grote rol in de dagelijkse werking van het huis. In totaal verliezen overeenkomstig dertig voltijdse equivalenten hun werk”, staat er in het persbericht te lezen.

In het hart getroffen

“De coronacrisis treft AB in het hart. Door de coronamaatregelen rond cultuur, de bijhorende inperking van de capaciteit en het wegvallen van grote internationale tournees ziet AB zich genoodzaakt om haar tewerkstelling aan te passen”, klinkt het.

De bekende concertzaal vreest dat ze pas in de zomer van 2021 opnieuw kunnen opstarten. AB benadrukt dat de gezondheid en veiligheid van medewerkers en bezoekers een prioriteit is, en dat er rekening werd gehouden met de opgelegde richtlijnen. “Het geeft dan ook een wrange smaak wanneer wij zien dat onze sector keer op keer blijft incasseren en andere bedrijfstakken (zoals de luchtvaart) ondanks dezelfde gezondheidsrisico’s wél vrij mogen opstarten zonder rekening te moeten houden met de afstandsregels (1,5 meter).”

Vooruitzichten

Bij AB vinden ze dat er in de cultuursector dringend behoefte is aan een helder perspectief om opnieuw te kunnen opstarten, maar de vooruitzichten zijn niet hoopgevend. AB roept daarom op om LIVE2020, het solidariteitsfonds voor de Belgische livemuziek, te steunen.

https://www.facebook.com/AncienneBelgiqueAB/posts/10157005834756086


Meer
Lees meer...