‘And Just Like That…’ krijgt tweede seizoen

Er komt een tweede seizoen van de Sex and the City-reboot And Just Like That…. Dat maakte HBO gisteren bekend. In het eerste seizoen was al te zien hoe de drie vriendinnen Carrie, Charlotte en Miranda na al die jaren nog steeds vanalles meemaakten. De derde vriendin, Samantha, was niet te zien en zal ook in het tweede seizoen waarschijnlijk niet terugkeren.

Nostalgie werkt en daar zijn streamingdiensten goed van op de hoogte. Zo kwam HBO Max al met reünies van o.a. Harry Potter en Friends en maakte Hulu een How I Met Your Mother-reboot met de naam How I Met Your Father. Ook Sex and the City kreeg nieuw leven, want de reeks kwam eind 2021 terug in de vorm van And Just Like That…. De reeks kon op heel wat commotie op sociale media rekenen, maar uiteindelijk werd het wel succesvol. Daarom heeft HBO nu ook de komst van een tweede seizoen aangekondigd. Bij ons is het eerste seizoen te zien op Streamz.

And Just Like That …

Net zoals Sex and the City vertelt And Just Like That… het verhaal van vriendinnen Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristen Davis), Miranda (Cynthia Nixon) en Samantha (Kim Cattrall). Alleen is Samantha in de nieuwe reeks nergens te bespeuren. Het personage zou naar Londen verhuisd zijn om daar een nieuw leven te beginnen. Maar in de realiteit zag actrice Kim Cattrall een terugkeer gewoon niet zitten. Daardoor volgt de serie dus de overgebleven drie vriendinnen in hun alledaagse bezigheden.

De reeks speelt zich 17 jaar na de originele serie af, wat betekent dat de vriendinnen wel een aantal grote veranderingen hebben doorgemaakt. Zo zit Charlotte bijvoorbeeld met twee puberende tieners thuis, waarvoor ze wel wat advies kan gebruiken.

Commotie

And Just Like That… kon al sinds zijn release op heel wat aandacht op sociale media rekenen. Heel wat fans misten het personage Samantha en eisten een terugkeer van actrice Kim Cattrall. En hoewel er in de serie nog wel over haar gepraat wordt, Carrie stuurt haar zelfs een berichtje in de seizoensfinale, lijkt Cattrall niet te zullen terugkeren in het tweede seizoen. Dat bevestigde actrice Sarah Jessica Parker al eerder.

Daarnaast was er natuurlijk ook de kwestie rond acteur Chris Noth. Hij was in de allereerste aflevering opnieuw te zien als Mr. Big, waarna de bal aan het rollen ging. De acteur werd door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik. Later zou de acteur nog terugkeren in de seizoensfinale, maar daar werd hij uiteindelijk uitgeknipt. Het wordt dus afwachten welke richting het tweede seizoen zal uitgaan.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen:

Meer
Lees meer...