Antwerpen stuurt coronamaatregelen vandaag opnieuw bij

In Antwerpen worden de coronamaatregelen vandaag opnieuw bijgestuurd. Dat heeft gouverneur Cathy Berx bekendgemaakt aan persagentschap Belga. Om 15 uur zal de gouverneur op een persconferentie die aanpassingen aankondigen in het bijzijn van vertegenwoordigers van de horeca- en cultuursector. De kans bestaat dus dat er voor hen versoepelingen komen.

Eind juli werd duidelijk dat Antwerpen de motor was van de opkomende tweede golf van de coronapandemie in ons land. Al snel kwam gouverneur Cathy Berx met extra maatregelen. Iets later kwam ook daar ook de controversiële avondklok bij. Ook mondmaskers zijn sindsdien verplicht in heel de provincie, op enkele uitzonderingen na.

Horeca- en cultuursector

Die maatregelen kreeg uit alle hoeken kritiek. Niet alleen zijn er twijfels over de grondwettelijkheid van het principe van de avondklok, ook onder andere de horeca klaagde. Volgens hen is het met de nieuwe maatregelen – kleinere bubbels en vroeger sluiten – niet langer winstgevend om hun zaak te openen. Sommige restaurants besloten dan ook om gewoon dicht te blijven. Ook de cultuursector klaagde de maatregelen aan.

Om aan die verzuchtingen tegemoet te komen, zit de gouverneur samen met vertegenwoordigers uit die sectoren. Op de persconferentie om 15 uur zal ze dan ook bijgestaan worden door Johan Penson (Protocol Professionele Kunsten), Tom Kestens (de Artiestencoalitie) en Matthias De Caluwé (Horeca Vlaanderen). Het valt dan ook te verwachten dat er voor die sectoren versoepelingen aankomen.

Cijfers dalen

De strenge maatregelen in Antwerpen lijken namelijk ook hun vruchten af te werpen. In tegenstelling tot andere steden – zoals bijvoorbeeld Brussel – daalt het gemiddelde aantal besmettingen in Antwerpen de laatste dagen.

Meer
Lees meer...