Anya Taylor-Joy ontkracht geruchten ‘The Queen’s Gambit’ seizoen 2: “Mijn Twitter werd gehackt”

Anya Taylor-Joy, die in The Queen’s Gambit de hoofdrol speelt als Beth Harmon, stuurde vandaag een opvallende tweet de wereld in. “The Queens’s Gambit 2” stond er te lezen in de tweet die maar even online stond. Niet veel later verwijderde de actrice de tweet weer, maar heel wat fans begonnen al te dromen van een tweede seizoen van de Netflixreeks. Maar dat lijkt er voorlopig dus niet te komen.

Heel wat fans van The Queen’s Gambit leefden vandaag op een roze wolk, want het leek erop dat actrice Anya Taylor-Joy hintte naar een tweede seizoen van de reeks. Maar nu komt de actrice met slecht nieuws, want ze stuurde de tweet helemaal niet zelf de wereld in.

The Queen’s Gambit 2

Eerder vandaag tweette Anya Taylor-Joy zonder verdere context de woorden “The Queen’s Gambit 2“. Niet veel later verwijderde ze de tweet opnieuw, maar veel fans van de Netflixreeks begonnen toch te dromen van een tweede seizoen. In het eerste seizoen van de reeks maakten we kennis met het weeskind en schaakwonder Beth Harmon, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Ze komt zo terecht in de schaakwereld die nog steeds gedomineerd wordt door mannen en waarin ze als een underdog gezien wordt. Om te kunnen opboksen tegen de grootmeesters in de sport, doet Beth beroep op alcohol en drugs en die verslavingen dreigen haar ondergang te worden.

The Queen’s Gambit werd door Netflix voorgesteld als een limited series, wat dus inhoudt dat er maar één seizoen van zou komen. Maar door het gigantische succes van het eerste seizoen, bestaat de kans natuurlijk wel dat er toch nog een seizoen zou komen. En vandaag leek het er even op dat het echt zover was.

Gehackt

Instagram anyataylorjoy
Instagram anyataylorjoy

Maar enkele uren nadat ze de tweet verstuurde, komt Anya Taylor-Joy met een nieuwe boodschap. Deze keer spreekt ze haar fans toe via Instagram, in duidelijkere woorden. “Mijn Twitter is gehackt. Sorry voor de misverstanden. Ik ben het niet!”.

Voorlopig is er dus nog geen bevestiging van een mogelijk tweede seizoen van The Queen’s Gambit. Maar dat sluit een tweede seizoen in de toekomst natuurlijk nog steeds niet volledig uit. Want in het verleden liet Anya Taylor-Joy al weten dat ze een vervolg zeker zag zitten.

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van The Queen’s Gambit:

Bekijk hier onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...