Anya Taylor-Joy hint naar tweede seizoen ‘The Queen’s Gambit’

Hoewel niemand een vervolg op de succesreeks The Queen’s Gambit verwachtte, lijkt een tweede seizoen nu toch niet ondenkbaar. Hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy heeft op Twitter namelijk geruchten aangewakkerd met een opvallende tweet. Die tweet heeft de actrice ondertussen al verwijderd. Maar toch draait de geruchtenmolen nu op volle toeren.

The Queen’s Gambit was eind 2020 een onverwachte hit op Netflix en wordt door veel vrouwelijke schakers geprezen voor de manier waarop de reeks de vrouwelijke hoofdrol Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) toont. De reeks brak meerdere records voor de streamingdienst, zorgde voor een schaakhype en sleepte twee Golden Globes in de wacht.

Bij vele series zouden die goede cijfers meteen een nieuw seizoen betekenen, maar omdat The Queen’s Gambit als minireeks werd gezien, werd dat hier niet meteen verwacht. Zeker wanneer er twee jaren verstreken, leek alle hoop verloren. Tot nu, want actrice Anya Taylor-Joy heeft de geruchten opnieuw gestart.

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit vertelt het verhaal van Beth Harmon, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Zij is een weeskind dat een ongelofelijk talent blijkt te hebben voor schaken. Jammer genoeg is ze ook zeer vatbaar voor verslavingen. Die balans vormt de rode draad door de reeks.

De serie werd meteen een groot succes en zorgde ervoor dat velen hun weg naar het schaakbord opnieuw vonden. Al kreeg de reeks ook commentaar te verduren en was er zelfs sprake van een rechtszaak tegen Netflix.

Schaakicoon Nona Gaprindashvili legde namelijk een 25 pagina’s tellende klacht neer bij het Federal District Court in Los Angeles. Daarin noemt ze de serie onder andere “feitelijk incorrect”, “zeer seksistisch” en “kleinerend”. Uiteindelijk kwamen Gaprindashvili en Netflix tot een onderlinge schikking.

Seizoen 2

Na dat voorval leek het over and out voor de reeks, tot nu. Actrice Anya Taylor-Joy verraste de fans van de reeks vandaag namelijk met een cryptische en onduidelijke tweet. Daarin schreef ze de woorden “The Queen’s Gambit 2” zonder extra context. Meteen na de tweet begonnen de geruchtenmolens alvast te draaien.

Het duurde dan ook niet lang vooraleer Taylor-Joy die tweet terug verwijderde. Het is dan ook niet duidelijk of ze daarmee bedoelde dat er een tweede seizoen zit aan te komen, of dat ze daarmee iets volledig anders wilde delen.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...