‘The Queen’s Gambit’ wordt binnenkort mobiele game op Netflix

Deze week had Netflix heel wat verrassing voor ons in petto voor Geeked Week. De streamingdienst begint nu ook steeds meer de focus te leggen op het maken van games. Meer specifiek mobiele games gebaseerd op onze meest favoriete series. Zo zouden er games komen van La Casa de Papel, Shadow and Bone en The Queen’s Gambit. In die laatste zal je dus kunnen leren schaken als Beth Harmon.

Anya Taylor-Joy hield de hele wereld in de ban als Beth Harmon in de populaire Netflixreeks The Queen’s Gambit. Ook al lapte Netflix zich hiermee een rechtszaak aan zijn voeten. De serie inspireerde talloze mensen om hun schaakbord weer van onder het stof te halen of er dringend eentje aan te schaffen. Daarnaast zou het ook herwerkt worden tot een musical. Fans van de reeks zullen nu blij zijn om te horen dat er binnenkort ook een mobiele game van komt. Die zal The Queen’s Gambit: Chess heten.

De reeks

De veelgeprezen minireeks The Queen’s Gambit, die maar liefst 11 Emmy’s in de wacht sleepte, verscheen op Netflix in 2020. Het vertelt het verhaal van het weesmeisje Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) en speelt zich voornamelijk af in de jaren 60. In het weeshuis komt Beth dankzij conciërge Mr. Shaibel (Bill Camp) voor het eerst in contact met schaken. Ze is meteen gebeten door het schaakvirus en blijkt ook een enorm talent te hebben voor het spel.

Maar als vrouw is het echter niet makkelijk om op te boksen tegen de mannelijke schaakwereld. Ook het leven naast het schaakbord verloopt voor Beth niet van een leien dakje.

De game

In de aankomende game The Queen’s Gambit: Chess leer je niet enkel spelen als, maar ook samen én tegen de geliefde personages uit de reeks. Daarbij dient de nieuwe mobiele game eigenlijk ook als een soort liefdesbrief aan de serie. Verschillende locaties uit de bekroonde minireeks, waaronder Las Vegas, het huis van Beth en het weeshuis waar ze opgroeide, dienen namelijk als decor voor de schaakwedstrijden in het spel. Daar zal je het dus kunnen opnemen tegen onder andere Beth, D.L. Townes, Benny Watts en zelfs de beruchte Sovjetkampioen Vasily Borgov. Voor beginners is er ook een oefenmodus met Beths oude leraar Mr. Shaibel als instructeur. De game zal gratis beschikbaar zijn voor iedereen, zelfs als je een standaard abonnement hebt.

Naast de games The Queen’s Gambit: Chess, La Casa de Papel en Shadow and Bone zou er ook van de realityreeks Too Hot To Handle een spel aankomen. Wanneer die allemaal zullen uitkomen, is niet bekend.

Bekijk hieronder hoe Beth Harmons wereld weer tot leven komt in de trailer van de aankomende game:

Meer
Lees meer...