Apple lanceert met Beats Studio Buds betaalbare draadloze oortjes

Beats, onderdeel van Apple, heeft zijn nieuwste draadloze oortjes voorgesteld. De Beats Studio Buds zijn opvallend compact en licht en ondanks de aanwezigheid van onder andere active noise cancellation relatief betaalbaar met een prijskaartje van 149,99 euro.

In het nieuws: Nadat de nieuwe draadloze oortjes van Beats al meermaals gespot waren – onder andere bij basketter LeBron James -, heeft Apple nu ook officieel de Beats Studio Buds voorgesteld.

Wat kan je verwachten van de Beats Studio Buds?

  • Het meest opvallende aan de Beats Studio Buds is het design. In tegenstelling tot het vorige model van Beats – Powerbeats Pro – zijn de nieuwe oortjes zeer compact. Ze hebben ook niet het kenmerkende steeltje van de AidPods (lees hier over de aankomende AirPods 3) en wegen amper 5 gram per oortje. Daardoor zouden ze heel comfortabel zitten in je oren en kan je ze uren dragen zonder last te krijgen. De Studio Buds worden geleverd met drie rubberen oortips in verschillende groottes zodat je ze kan aanpassen aan je eigen oor.
    • Ondanks, of juist dankzij, de compactheid hebben de oortjes een IPX4-classificatie voor zweet- en waterbestendigheid. Daardoor zijn ze ook perfect te gebruiken om te sporten.
  • Qua geluidskwaliteit vallen de Beats Studio Buds op door de aanwezigheid van active noise cancellation, iets wat zeldzaam is in hun prijsklasse. Met een transparantiemodus kan je de wereld om je heen helemaal weghalen. Volgens de eerste reviews werken beide functies wel niet zo goed als bij de duurdere AirPods Pro. Toch zou de geluidskwaliteit meer dan degelijk zijn.
  • De Studio Buds hebben een batterijduur van 8 uur als je de active noise cancellation niet gebruikt. Staat ANC wel aan, dan is dat nog 5 uur. De behuizing zelf bevat ook nog eens voor 16 uur aan batterij waardoor je dus in totaal aan 24 uur komt.
    • In tegenstelling tot de AirPods Pro kan je de Beats Studio Buds niet draadloos opladen. Dat kan enkel met een USB-C kabel in de behuizing. Vijf minuten snelladen is wel voldoende om opnieuw één uur muziek te kunnen luisteren.
  • De Beats Studio Buds zijn verkrijgbaar in de kenmerkende kleuren wit, rood en zwart.
  • Een officiële lanceerdatum voor België is er nog niet. Voorlopig houdt Apple het op “later deze zomer”. De prijs zal daarbij 149 euro zijn.

Meer
Lees meer...