Apple annuleert plannen voor nieuwe versie iPhone SE

Slecht nieuws voor iedereen die wacht op de nieuwste versie van de iPhone SE. Apple heeft zijn plannen voor die vierde generatie van de goedkopere iPhone namelijk tot nader order geschrapt. Het ziet er voorlopig zelfs naar uit dat er nooit meer een nieuw model van de SE zal komen.

Wat ging eraan vooraf?

  • In 2016 lanceerde Apple de eerste iPhone SE. Die was meteen een succes en in 2020 en 2022 volgden er twee nieuwe versies.
  • Sinds die laatste release waren er al meerdere geruchten over de iPhone SE 4 die in 2024 zou uitkomen. Die mogen nu echter opgeborgen worden.
  • Enkele weken geleden was er al rapport van de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo dat Apple de productie van de nieuwe iPhone SE had uitgesteld.

Wat is het laatste nieuws over de iPhone SE 4?

  • Nu komt diezelfde Ming-Chu Kuo op zijn Medium met meer details over de iPhone SE 4. Daaruit blijkt dat het toestel tot nader order geannuleerd is. “De toeleveringsketen heeft instructies van Apple ontvangen die aangeven dat de productie- en verzendingsplannen voor de iPhone SE 4 (2024) zijn geannuleerd in plaats van vertraagd”, schrijft hij daar.
  • Het probleem zou zitten in de productie van een 5G-chip voor dat nieuwe model. De iPhone SE 4 moest het eerste model worden dat een door Apple geproduceerde chip zou gebruiken. De gewone iPhone en iPhone Pro maken namelijk gebruik van een 5G-chip van het bedrijf Qualcomm. Uit onderzoek blijkt echter dat de ontwikkeling bij Apple trager en moeilijker verloopt dan gehoopt, waardoor het bedrijf misschien gewoon blijft gebruik maken van de Qualcomm-chips. Dat dan wel enkel in de iPhone (Pro) zijn en dus niet in een nieuwe iPhone SE.
Meer
Lees meer...