iPhone SE 4: Dit weten we al over specs, releasedatum en prijs

Naast de jaarlijkse grote release van een nieuwe reeks flagshiptoestellen – zoals de iPhone 14-serie -, brengt Apple om de zoveel tijd ook een goedkopere iPhone SE uit. Daarmee wil het ook klanten aantrekken die geen bedrag van meer dan 1.000 euro op tafel willen leggen voor een smartphone. Op de opvolger van de iPhone SE 2022 is het nog even wachten, maar toch zijn er al de eerste geruchten.

Hoe zal de iPhone SE 4 eruitzien?

De meest recente geruchten over de aankomende vierde generatie iPhone SE gaan over het design van het toestel. Dat zou namelijk een grondige upgrade krijgen. Dat is ook nodig, want qua uiterlijk veranderde Apple namelijk niets tussen de iPhone SE 2020 en de iPhone SE 2022. Beide toestellen hebben namelijk het design van de iPhone 8, dat al dateert uit 2017.

De vierde generatie iPhone SE zou volgens analist Ross Young van Display Supply Chain Consultants (DSCC) een LCD-scherm krijgen van 6,1 inch. Dat vertelde hij aan de doorgaans betrouwbare website MacRumors. Daarmee wordt het toestel een stuk groter dan zijn voorganger die maar een 4,7 inch-display had. Bovendien lijkt de SE 4 een notch te krijgen. Dat is een kleine inkeping bovenaan het scherm dat de zwarte balk vervangt. Daarmee lijkt Apple qua design te kiezen voor dat van de iPhone XR uit 2018.

Wanneer wordt de iPhone SE 4 gereleased?

Apple heeft nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt voor de vierde generatie van zijn iPhone SE. Toch is de verwachting dat we nog zullen moeten wachten tot het voorjaar van 2024. Nadat er vier jaar zat tussen de release van de eerste iPhone SE in 2016 en de iPhone SE 2020, lijkt Apple te hebben gekozen voor een tweejaarlijkse lancering van zijn goedkoper model.

Hoeveel zal de iPhone SE 4 kosten?

Over de prijs van de volgende iPhone SE is voorlopig nog geen informatie bekend. De twee meest recente SE-modellen hadden een startprijs van rond de 500 euro. Vermoedelijk zal Apple dat bedrag in diezelfde categorie willen blijven houden. Toch moet er rekening gehouden worden met een lichte prijsstijging aangezien de prijs van grondstoffen de laatste tijd ook fors is gestegen.

Meer
Lees meer...