Dit mogen we verwachten van de opvolgers van de iPhone SE de komende jaren

Apple lijkt volgens de geruchten te werken aan twee opvolgers voor de iPhone SE, de iets goedkopere smartphones in hun gamma. In 2022 komt er een model dat nog hetzelfde formaat zal hebben als de meest recente iPhone SE. Voor een volledig nieuw design moeten we wachten tot 2023.

Wat voorafging: De eerste iPhone SE dateert al van 2016. Ondanks veel vraag van Apple-fans leek het een éénmalig ding te worden, tot het bedrijf bijna een jaar geleden dan toch eindelijk met een opvolger op de proppen kwam. Ook die iPhone SE 2020 viel in smaak. Velen gingen er dan ook vanuit dat Apple vanaf nu jaarlijks met een opvolgers zou komen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Voor de volgende iPhone SE moeten we volgens de meeste analisten wachten tot 2022.

iPhone SE 2022: Analist Ross Young, gespecialiseerd in displays voor smartphones, kwam op Twitter met nieuws over Apple’s plannen voor de volgende generatie iPhone SE.

  • In 2022 zou Apple een nieuwe iPhone SE op de markt brengen met een scherm van 4,7 inch. Dat is dezelfde grootte als bij de iPhone SE. Het ontwerp blijft dus waarschijnlijk hetzelfde als dat van de iPhone 8.
  • Waarschijnlijk zal de iPhone SE 2022 compatibel zijn met 5G, al zou dat wel beperkt zijn tot sub-6 GHz. Dat wil zeggen dat het allersnelste mobiele internet niet gehaald kan worden.
  • Daarnaast zou het nieuwe model ook een betere processor krijgen. Die processor zal dan waarschijnlijk de A14 Bionic-chip zijn die Apple gebruikt in de iPhone 12-reeks. Het kan ook dat ze meteen kiezen voor de processor uit de iPhone 13-reeks die dit najaar op de markt komt.

iPhone SE 2023: De grote vernieuwing voor de iPhone SE komt er volgens Young pas in 2023.

  • Dat model zou een scherm van 6,1 inch krijgen en dus qua design vergelijkbaar zijn met de iPhone 12 en iPhone 12 Pro.
  • Sommige analisten verwachten dat ook dat het toestel de naam iPhone SE Plus zal krijgen.
  • Een andere grote nieuwigheid is dat de iPhone SE 2023 bovenaan in het scherm geen grote inkeping (of notch) zou krijgen, maar een veel kleinere punch-hole zoals we dat gewoon zijn bij andere smartphonemerken zoals Samsung en Huawei. Datzelfde ontwerp doet waarschijnlijk in 2022 zijn intrede bij de iPhone 14-reeks.
Meer
Lees meer...