Apple lijkt in april met nieuwe iPhone SE te komen

De iPhone SE krijgt in april van dit jaar waarschijnlijk al een opvolger. Dat blijkt alvast uit gegevens van leveranciers uit Azië. Details over wat we van dat toestel mogen verwachten zijn er wel nog niet.

In het nieuws: Het is de Japanse blog MacOtakara die met het nieuws naar buiten kwam over een nieuwe iPhone SE 2021. Zij baseren zich daarvoor op informatie van leveranciers van componenten uit Azië. In het verleden kwam de blog heel vaak met correcte voorspellingen over Apple producten.

Komt er zo snel al een nieuwe iPhone SE? Dat Apple al in april 2021 met een nieuwe versie van de iPhone SE zou komen, is op zich enigszins verrassend. Tussen de eerste en tweede generatie zat er namelijk maar liefst vier jaar. Die iPhone SE 2020 dateert van april 2020 en zou dus nog maar een jaar oud zijn als zijn opvolger er al is. Daarmee zou Apple ook voor de goedkopere SE overschakelen op het jaarlijkse ritme zoals bij andere modellen van de iPhone.

Wat mogen we verwachten van de iPhone SE 2021? Het rapport van MacOtakara bevat – op de lanceringdatum na – geen details over deze nieuwe iPhone SE. Experts denken dat er twee mogelijkheden zijn over wat we mogen verwachten van dat nieuw toestel.

  • Het zou kunnen dat Apple inderdaad besloten heeft om jaarlijks een nieuwe versie van de iPhone SE uit te brengen. In dat geval zouden we opnieuw een gelijkaardig toestel krijgen als de iPhone SE 2020, met een kleiner scherm van 4,7 inch.
  • Een andere optie is dat de iPhone SE 2021 een groter model zou zijn. Analist Ming-Chi Kuo kwam enige tijd terug al met nieuws over een iPhone SE Plus met een scherm van 5,5 of zelfs 6,1 inch. Toen werd er wel uitgegaan van een lanceringsdatum in de tweede helft van het jaar.
  • De derde mogelijkheid is dat Apple in april met een kleinere iPhone SE 2021 komt en later op het jaar een Plus-model lanceert.
Meer
Lees meer...