Apple verkoopt nu ook yogamatten, fietshelmen, zwembrillen en springtouwen

Apple lanceert volgende week zijn nieuwe betalende sportservice Apple Fitness+. Om je daar optimaal gebruik van te laten maken, zijn er meteen ook heel wat sportaccessoires te koop op webshop van Apple. Daaraan hangt wel telkens – zoals we gewoon zijn – een vrij hoog prijskaartje.

Apple is al enige tijd bezig om zich meer en meer te focussen op ‘gezondheid’. Dat doet het onder andere met zijn Apple Watch, die steeds meer aan health monitoring doet.

Fitness+

Daarnaast wil het bedrijf ook meespelen in de markt van fitness en sport. Daarom lanceert Apple maandag 14 december zijn volledig nieuwe abonnementsdienst Fitness+. Voor 9,99 dollar per maand krijg je daarbij toegang tot heel wat work-outs en begeleiding. De dienst is in eerste instantie wel maar beschikbaar in een beperkt aantal landen. Wanneer België aan de beurt komt, is nog niet geweten.

Naast de work-outs helpt Fitness+ je ook om al je verschillende sportactiviteiten eender waar bij te houden. Dat kan gewoon via je Apple Watch, maar soms ook via externe fitnesstoestellen die compatibel zijn met Apple. Dat is bijvoorbeeld bij heel wat loopbanden en hometrainers al het geval.

Yoga

Om het gamma compatibele sportaccessoires verder uit te breiden, sloot Apple een samenwerking af met heel wat externe bedrijven. De toestellen die daaruit voortgekomen zijn, zijn nu ook te koop op de webshop van Apple.

Zo vinden we er het draagbare fitnesssysteem Activ5 waarmee je heel wat krachttrainingen kan doen die worden bijgehouden in een app op je iPhone. Het kost je wel 139,95 euro. Wie meer fan is van yoga kan bij Apple terecht voor een foamroller (109,95 euro), yogamat (77,95 dollar) of yogablok uit kurk (19,95 dollar). Die laatste twee zijn wel nog niet in België te verkrijgen.

Fietshelpen en springtouwen

Ook voor fietshelmen kan je tegenwoordig terecht bij Apple. Voor de ‘gewone’ fietshelm van Lumos betaal je 179,95 euro. Daarvoor krijg je wel een helm die je fietsactiviteit registreert en doorstuurt naar de Gezondheid-app op je iPhone of naar Strava. Bovendien heeft de fietshelm ook richtingsaanwijzers die geactiveerd worden als je je arm – met Apple Watch – uitsteekt. Wie dat nog niet genoeg vindt, kan ook kiezen voor het stevigere model voor 279,95 euro.

De website van Apple verkoopt daarnaast ook twee springtouwen. Het basismodel van SmartRope kost 59,95 euro en registreert hoeveel en hoe lang je sprong. Daarmee berekent het ook meteen het aantal verbrande calorieën. Wie daarbij ook nog eens LED-lampjes wil, kan kiezen voor het springtouw van Tangram Factory voor 89,95 euro.

Lopers en zwemmers

Lopers en zwemmers tot slot zijn ook welkom bij Apple, al zijn die accessoires ook nog niet beschikbaar in België. Voor zwemmers is er een slimme zwembril voor 199,95 dollar. Die berekent meteen je splittijden, de frequentie van je armslagen en heel wat meer. Lopen kunnen deze slimme zolen kopen voor 299,95 dollar en zo een volledige analyse van hun loopstijl krijgen.

Meer
Lees meer...