Apple komt met serieuze prijsstijging voor iPhone 15 Pro

De eerdere geruchten dat Apple van plan is om de prijs van zijn nieuwe high-end iPhone fors te verhogen, lijken waarheid te worden. Analisten spreken nu zelf van een prijsstijging van 100 dollar in de Verenigde Staten. Wat de exacte impact op de prijzen in ons land zal zijn, is moeilijk te zeggen, maar ook hier zal er sowieso een prijsstijging komen voor de iPhone 15 Pro.

In het nieuws: The Wall Street Journal meldt dat analisten eerdere geruchten over de aankomende iPhone 15-reeks bevestigen. Die toestellen worden op 12 september voorgesteld. Vooral voor de premium iPhone 15 Pro-modellen wordt daarbij een prijsstijging van 100 dollar verwacht in vergelijking met de iPhone 14 Pro.

Waarom? De prijsstijging van Apple komt niet als een verrassing. De voorbije zes jaar zijn de basisprijzen van de iPhone namelijk zo goed als onveranderd gebleven. Ondertussen hebben we wel al enige tijd te maken met een hoge inflatie en gestegen grondstofprijzen. Daardoor zijn de winstmarges van Apple de laatste jaren serieus geslonken.

Gevaar: Toch is die strategie van Apple niet zonder risico. De laatste jaren is het bedrijf er namelijk zeer goed in geslaagd om mensen te overtuigen iets meer geld uit te geven voor een kwalitatievere iPhone Pro. Zo heeft het zijn omzet en winst toch kunnen doen stijgen. Door de Pro-toestellen nu op te slaan zou de limiet van gebruikers mogelijk kunnen bereikt worden. Als die daardoor meer goedkopere iPhones kopen, mist Apple zijn beoogde doel. Afgelopen jaren zagen we al dat consumenten door de economische crisis eerder geneigd waren iets goedkopere smartphones te kopen.

Wat is het verschil tussen de iPhone 15 en 15 Pro?

  • De behuizing van de Pro-modellen zal bij de iPhone 15-reeks voor het eerst gemaakt worden van titanium in plaats van roestvrij staal. Daardoor worden de toestellen lichter.
  • Daarnaast krijgt de iPhone 15 Pro ook een sterkere processor en zou de camera een grote upgrade krijgen.
Meer
Lees meer...