Arsenal richt al zijn pijlen op Youri Tielemans (en wil Man United te snel af zijn)

Het gaat er hard aan toe bij de Rode Duivels. De huidige transferperiode lijkt er eentje te worden waarbij zo goed als alle spelers van ploeg veranderen. Nadat Lukaku, Witsel en Origi al tekenden bij een nieuwe club, staat nu ook Youri Tielemans heel dicht bij een transfer. Arsenal zou namelijk met een bod klaarstaan waarmee het Manchester United wil aftroeven. Beide teams waren al langer geïnteresseerd in de Belg.

De kans is groot dat Youri Tielemans (25) volgend jaar in Londen zal voetballen. De jonge Belg speelt op dit moment nog bij Leicester City, maar heeft daar nog maar een contract van één jaar. Dat wil zeggen dat de club hem nu moet verkopen als ze er nog iets aan willen verdienen. En dat zal het hoogstwaarschijnlijk dus ook doen. Vanaf het begin waren er twee geïnteresseerde teams: Arsenal en Manchester United. Maar nu zou het toch Arsenal zijn dat alles op alles wil zetten om Tielemans binnen te halen. Dat meldt The Sun.

Youri Tielemans

De Londense voetbalclub Arsenal wil volgend seizoen terug een plek in de Champions League bemachtigen. En om dat te bereiken moeten ze hun ploeg aansterken. Dat deden de Gunners eerder al met de aankoop van Gabriel Jesus (Man City) en Fabio Vieira (FC Porto), maar toch zijn ze nog op zoek naar extra spelers.

Een van die extra spelers zou nu Youri Tielemans zijn. De Belg speelt al sinds 2019 in de Premier League bij Leicester City, waarmee hij vorig seizoen slechts achtste werd. Bij die club heeft de Belg nog een contract tot het einde van het seizoen 22/23, waardoor Leicester hem nu zou moeten verkopen om er nog een som geld uit te halen.

Arsenal vs. Man Utd

Die som geld zal nu dus hoogstwaarschijnlijk van Arsenal komen. De club uit Noord-Londen zou namelijk een bod klaar hebben van 30 miljoen pond (zo’n 35,3 miljoen euro). Daarmee wil het die andere geïnteresseerde club, Manchester United, te snel af zijn. Die ploeg kocht laatst hun eerste speler (Tyrell Malacia) onder nieuwe coach Ten Hag en kijkt ook uit naar een eventuele komst van de Deense sterspeler Christian Eriksen.

Daarnaast zou Manchester United ook maar liefst 51 miljoen pond (zo’n 60 miljoen euro) willen bieden voor Antony, de huidige sterspeler van Ajax. De meest logische keuze van Tielemans zou dus sowieso bij Arsenal liggen. Daar ligt de focus minder op sterspelers en meer op het ontwikkelen van jongere spelers.

Loon

Wat Youri Tielemans zou gaan verdienen in Londen, dat is niet bekend. In zijn huidig contract bij Leicester City krijgt de Belg ongeveer 6,2 miljoen pond (7,3 miljoen euro) per jaar. Dat salaris zal zonder twijfel de hoogte in gaan wanneer hij bij de Gunners tekent. De club stond vorig jaar namelijk op de vijfde plaats in de lijst van clubs die het meest loon uitbetalen aan hun spelers. Het valt nu dus af te wachten of Leicester City, Arsenal en Youri Tielemans tot een akkoord komen.

Meer
Lees meer...