‘Baby Shark’ is de eerste video die de kaap van 10 miljard views op YouTube bereikt

Er zijn nog maar weinig fans van het lied Baby Shark (zijn die er ooit echt geweest?), maar toch is de video nog steeds aan een overwinningstocht bezig. Meer dan vijf jaar na de release halen de makers van de videoclip 10 miljard views op YouTube. Geen enkele video deed hen dat ooit voor.

Baby Shark tutututututu. Graag gedaan. Het lied was een grote hit in 2016 en is ook na de eerste grote golf van populariteit nog niet meteen gaan liggen. De video behaalde namelijk vandaag als eerste ooit de kaap van 10 miljard views op YouTube. Dat komt mede door de aandacht dat de song doorheen de jaren kreeg in videogames, op televisie en op apps.

Niet te ontwijken

Hoewel Baby Shark vooral een oorwurm was in 2016, is het ook in de jaren nadien gretig gebruikt in allerlei media. Het is ook daardoor dat het lied en de bijhorende videoclip tot op de dag van vandaag nog altijd zo populair is. Het personage Baby Shark kreeg zelfs zijn eigen show op tv-zender Nickelodeon en ook in verschillende dans-challenges op apps als TikTok was het niet weg te slaan. 

Als kers op de taart kwam het lied zelfs op het dansspel Just Dance 2020 terecht. Vier jaar na de release, maar dat maakte duidelijk dat we nog niet van het lied af waren. Met het nieuwe record laat Baby Shark andere video’s op YouTube alleszins al ver achter zich. Op de tweede plaats staat de videoclip van Despacito van Luis Fonsi met 7,7 miljard kijkers. Daarna volgt Johny Johny Yes Papa van Looloo Kids met 6,1 miljard views. 

Bekijk de videoclip van oorwurm Baby Shark nog eens hieronder:

Meer
Lees meer...