Back to the 90’s en 00’s: 14 games die je doen verlangen naar die goeie ouwe tijd

Weet je nog die tijd dat je van school kwam, je boekentas opzij smeet en achter je Playstation, Nintendo 64, PC of Game Boy kroop? Dat je het met Mario opnam tegen Donkey Kong of dat je met Link Hyrule verloste van alle slechteriken? Zet je schrap voor een trip down memory lane.

1. Donkey Kong

Giphy

In dit spel moest je met Mario (de ongeschoren Italiaan heette toen nog Jumpman) niet Princess Peach, maar wel Pauline redden uit de handen van de dolgedraaide en oversized gorilla Donkey Kong. Die puzzels die je moest oplossen waren soms echt lastig, dus het was een zalig gevoel als je die aap eindelijk te pakken kreeg!

2. Tekken 3

Technopat

Je kon Tekken 3 op twee verschillende manieren spelen. Ofwel was je een bezeten buttonmasher, ofwel leerde je alle mogelijke combo’s van alles van alle mogelijke personages van buiten. Dit spel deed je sowieso je schoolboeken aan de kant smijten.

3. Pokémon Red & Blue

Youtube

Fictionele dieren gevangen nemen in een bal ter grootte van een tennisbal en ze tegen elkaar laten vechten op leven en dood. Dat was het idee van Pokémon. Het spel werd al snel dé hype op de speelplaats. Herinner jij je nog die kabels waarmee je je Pokémon kon ruilen?

4. Tomb Raider

Youtube

In Tomb Raider vocht je met de ravissante miss Croft in tombes vol wolven, uitgehongerde beren en ander gespuis. Door de films met Angelina Jolie in de hoofdrol, zullen we haar natuurlijk nooit vergeten… Miauwkes!

5. The Sims

Youtube

Je kon uuuuuren besteden aan het bouwen van je droomhuis of aan het maken van nieuwe vrienden. Maar het leukste aan dit spel? Het moment dat je de zwembadladder verwijderde terwijl je sim nog in het zwembad zat. Ideaal als je een virtuele sadist was ;-).

6. Age of Empires II: The Age of Kings

Youtube

In dit spel kon je kiezen uit een van de 13 andere historische civilisaties om daarna oorlog te voeren tegen vijandige volkeren. Maar het beste aan Age of Empires II waren waarschijnlijk de cheats. Je kon sportwagens of hondsdolle apen kon toevoegen aan je middeleeuws leger = priceless!

7. Spyro The Dragon

Youtube

Hier kroop je in de huid van Spyro, een jonge draak die de drakenwereld moest redden van de boosaardige Gnasty Gnorc (een soort gemuteerde kikker). Een beetje jammer voor de jongens onder ons:  de drakenwereld zelf zag eruit als een kleurrijke meisjesdroom. Maar cool was het wel!

8. Crash Bandicoot: Warped

Youtube

in Crash Bandicoot: Warped was je Crash, een hyperactieve buidelrat, die het moest opnemen tegen Doctor Nefarious. Je kreeg gelukkig hulp van Aku Aku (een vliegend masker) en Coco, de jongere zus van van Crash. Je vijanden versloeg je door je dodelijke pirouette te gebruiken, of door gewoon old school op tegenstanders te springen. Zalig!

9. The legend of Zelda: Oracle of Seasons & Ages

Youtube

In Oracle of Seasons kon je met het hoofdpersonage Link de seizoenen controleren. In Oracle of Ages, het andere spel, kon je met heldhaftige tuinkabouter reizen in de tijd. je kon kiezen uit een heleboel wapens, zoals een zwaard, een boemerang of bommen. Maar de leukste manier om je vijanden te lynchen was door potten naar ze te gooien. Hoe nice was dat?

10. World Cup 98

Youtube

In World Cup 98 kon je met België of een van de andere 31 deelnemende landen proberen het WK te winnen. En het was natuurlijk een zalig gevoel als je eenmaal die beker de lucht in mocht steken!  Maar het hoogtepunt van World Cup 98? De soundtrack, want Tubthumping van Chumbawamba blijft een onweerstaanbare oorwurm.

11. Gran Turismo

Youtube
Als je helemaal weg was van auto’s, dan was Gran Turismo HET spel voor jou. Je begon eerst met het volgen van rijlessen, om daarna je carrière als professionele racer uit te bouwen. Als je eenmaal een beetje op dreef was en bakken vol geld verdiende, kon je je oude blikken doos op wielen omruilen voor echte coole sportwagens.

12. RollerCoaster Tycoon

funnyjunk

Je begon met een klein pretparkje, maar met wat meer ervaring – en geld! – kon je immense achtbanen bouwen. Een must daarbij was het installeren van toiletten en vuilnisbakken, want de pretparkbezoekers hadden vaak last van een zwakke maag. Geen mooi zicht natuurlijk, maar het was wel leuk om te spelen!

13. Grand Theft Auto: Vice City

Youtube

De perfecte manier om een winkelcentrum vol onschuldige burgers te bekogelen met je kalasjnikov of een van de andere 214 wapens, zonder dat je  daarvoor  de bak in vloog. Je ouders waren waarschijnlijk niet blij dat je dit spelletje in huis had gehaald, maar daar trok jij je niets van aan.

14. Mario Kart 64

Giphy

Ook in Mario Kart 64 nodigde je weer al de vrienden EN vijanden van Mario uit om een potje te karten. Op eigen risico natuurlijk, want ook in deze Mario Kart kon je je tegenstanders weer bekogelen met bananenschillen of schildpadden. Take that, Bowser!

Konden we de tijd maar terugdraaien! Hoeveel van deze games heb jij vroeger nog gespeeld? Of zijn wij misschien een grote klassieker vergeten?

Bronnen: Mashable, Buzzfeed,
Meer
Lees meer...