Left Right
scrollTop top

‘Band of Brothers’-sequel komt eraan: eerste info over plot bekend


Band of Brothers Sequel
© Band of Brothers – HBO

Band of Brothers is ondertussen al bijna twintig jaar oud. Hoog tijd dus om de miniserie nieuw leven in te blazen. Dat vinden ook makers Tom Hanks en Steven Spielberg. De twee legendes zijn druk in de weer met een sequel op de iconische reeks. Die zou focussen op een luchtsteuncompagnie, de Bomber Boys.

Goed nieuws voor wie na twintig jaar nog steeds geen genoeg kan krijgen van Band of Brothers. Makers Tom Hanks en Steven Spielberg zijn namelijk een sequel op de ondertussen legendarische serie aan het maken. Daarin wordt een luchtsteuncompagnie, de Bomber Boys, gevolgd. Zij maakten ook deel uit van de aanval op Normandië in 1944.

Focus op luchtmacht

Ook voor de sequel van Band of Brother baseren Hanks en Spielberg zich op een boek. Deze keer is dat Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany van Donald L. Miller. De serie zal (opnieuw) gaan over de invasie van Normandië. Maar het zal vooral de rol van de luchtmacht zijn, waarop het duo zich zal focussen.

Naast het reilen en zeilen van de compagnie, komen ook de Duitse gevangeniskampen aan bod. Die zullen getoond worden door de ogen van luchtmacht-soldaten die boven Duitsland waren neergehaald en daarna in de kampen belandden. Dat schrijft GQ.

Diepgaander dan Saving Private Ryan

Tom Hanks en Steven Spielberg begonnen met Band of Brothers nadat ze samen aan Saving Private Ryan hadden gewerkt. De acteur en regisseur wilden een diepgaander verhaal vertellen dan dat in de film. Daardoor kwamen ze uit op een miniserie. Die telde 10 afleveringen van elk een uur.

De castinglijst van Band of Brothers (dat trouwens een fantastische soundtrack heeft) was niet de minste. Zo waren Michael Fassbender, Tom Hardy, James McAvoy en Simon Pegg erin te zien, nog voor ze wereldberoemd werden. In BoB-zusterserie The Pacific was Rami Malek te zien, voor hij de wereld veroverde als acteur.

Bomber Boys?

Een officiële titel voor de sequelreeks is nog niet bekend, al is de kans wel groot dat het iets in de aard van Bomber Boys zal worden. De opnames voor de reeks zouden begin volgend jaar van start gaan. Daardoor zou binnenkort ook meer informatie over de cast moeten verschijnen. De serie zal normaal op Apple TV+ verschijnen.

Wel is al bekend dat No Time To Die-regisseur Cary Fukunaga drie afleveringen van de reeks zal regisseren. Bovendien is ook Band of Brothers-schrijver John Orloff bij het project betrokken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938