Left Right
scrollTop top

Barbie in rolstoel en met prothese komen eindelijk naar de winkels


Barbie in rolstoel en met prothese komen eindelijk naar de winkels

Barbie krijgt opnieuw een make-over. De pop, die ondertussen al meer dan 60 jaar oud is, krijgt eindelijk een variant met een beperking. Op die manier wordt de pop opnieuw inclusiever en lijkt het imago van de perfecte blondine voorgoed verdwenen. 

De tijd dat Barbie een perfecte blonde bimbo met blauwe ogen was, met gepunte voeten en een gevaarlijk smalle wespentaille, ligt voorgoed achter ons. De pop kwam al uit in heel wat verschillende huidskleuren, maten en zelfs met een hoofddoek. Nu volgt er nog een primeur: Barbie met een beperking.

Inclusieve Barbie

Mattel, het bedrijf achter de gekende Barbiepoppen, doet al jaren moeite om van z’n slechte imago af te geraken. De originele Barbie werd gezien als een slecht voorbeeld voor jonge meisjes, dus ondertussen werd het uiterlijk van Barbie sterk aangepast. Eerst werd haar wespentaille aangepakt, later volgden de verschillende variaties op de blonde Barbie.

Er kwamen Barbiepoppen met een donkerdere huidskleur, meer curvy exemplaren en zelfs een Barbie met een hoofddoek. Op deze manier wil Mattel ervoor zorgen dat elk jong meisje zich kan herkennen in (minstens) één Barbiepop.

Barbie met een beperking

Op Instagram toonde Barbie nu de nieuwste types poppen en daar zijn er twee bijzondere bij. De eerste is een Barbiepop in een rolstoel. Deze Barbie komt met een eigen rolstoel en plooibare armen, waarmee ze haar rolstoel kan vooruit rollen.

De tweede opvallende Barbie is er eentje met een beenprothese. Die prothese kan je ook verwijderen, dat was een nadrukkelijke eis van Jordan Reeves, een meisje van 12 dat zelf een armprothese heeft en op haar eentje een petitie startte om poppen met protheses te maken.

Dit is hoe de nieuwe Barbies eruit zullen zien:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737