Bedenker Willy Wonka Experience reageert voor het eerst op mislukt event

Hoewel de Willy Wonka Experience in Glasgow vorige maand al na één dag werd afgevoerd, gaat die toch al weken viraal op sociale media. Halve glazen limonade, een halflege loods en half afgewerkte versiering, dat was de samenvatting van het event. Ondertussen heeft ook de organisator voor het eerst gereageerd op het evenement.

Wie de voorbije weken door X heeft gescrold, is zonder twijfel de mislukte Wonka Experience in Schotland tegengekomen. Een tijdje geleden deden er foto’s de ronde van het evenement waarbij jonge kinderen vanalles beloofd werd. Uiteindelijk vond het evenement plaats in een zo goed als lege loods en vroegen mensen hun geld terug.

De experience werd na nog geen dag opnieuw gesloten en bleef het muisstil in de hoek van de organisatie. Nu, ongeveer twee weken later, reageert de organisator voor het eerst.

Willy Wonka Experience

Na het succes van Wonka in de bioscoop, zou er in Glasgow een immersive experience plaatsvinden die kinderen en hun ouders verder zou onderdompelen in de wereld van het verhaal. Bij Willy’s Chocolate Experience zouden kinderen een echte chocoladefontein zien én zouden er verschillende Oompa Loompa’s aanwezig zijn.

Al snel werd duidelijk dat het grote spektakel uitbleef en dat de experience zich beperkte tot enkele plastieken lolly’s en creepy Oompa Loompa’s die elk kind slechts drie jelly beans gaven. Omdat het evenement er zo verschrikkelijk uitzag, ging het vorige week viraal op zo goed als alle sociale media. Ondertussen wordt er zelfs al gewerkt aan een horrorfilm over The Unknown, een personage dat door AI voor de experience werd gecreëerd.

Reactie

Iedereen had wel iets te zeggen over de grote experience, maar bij de organisatie bleef het stil. Afgelopen weekend kwam er uiteindelijk wel voor het eerst reactie. Die kwam er in de Channel 5-documentaire Wonka: The Scandal That Rocked Britain.

De CEO van Illuminati, Billy Coull, vertelt daarin zijn kant van het verhaal. “Mijn leven is volledig veranderd, verpest zelfs. Ik hoopte op een evenement dat iedereen blij zou maken”, klinkt het. Verder vertelt hij over hoe hij na de virale foto’s en video’s zelfs doodsbedreigingen kreeg. Hij zou het geld van de verkoop gebruiken om te trouwen in het buitenland, maar dat is ondertussen gecanceld.

Meer
Lees meer...