‘Beetlejuice 2’ komt er écht aan: Dit is wat we al weten

Na veel geruchten maakte Warner Bros. enkele maanden geleden eindelijk bekend dat Beetlejuice 2 er écht aankomt. De originele film dateert ondertussen al van meer dan 35 jaar geleden, wat het vervolg nog specialer maakt. In de sequel zal het verhaal opnieuw focussen op familie, maar zal het ook meegaan met zijn tijd.

Op 6 september 2024, meer dan 36 jaar na de allereerste film, komt er eindelijk een vervolg op Beetlejuice. Dat liet Plan B, het productiebedrijf van Brad Pitt, in mei weten. Enkele maanden eerder raakte ook al bekend dat acteurs Winona Ryder en Michael Keaton zouden terugkeren in de rollen van respectievelijk Lydia Deetz en Beetlejuice. Aan de cast voor de sequel werd iets later ook nog Wednesday-actrice Jenna Ortega toegevoegd.

Beetlejuice

In de originele Beetlejuice uit 1988 zien we hoe het koppel Barbara (Geena Davis) en Adam Maitland (Alec Baldwin) aan het begin van de film een auto-ongeluk niet overleeft. Alleen komen ze daar pas achter als ze zichzelf thuis in het Handboek voor de Onlangs Overledenen tegenkomen. Ze blijven als geest opgesloten zitten in het huis waar ze woonden.

Na een tijdje neemt de familie Deetz hun intrek in het huis en daar is het koppel niet blij om. Zij proberen het gezin weg te jagen door te beginnen spoken. Uiteindelijk raken ze bevriend met de dochter van het gezin, Lydia Deetz (Winona Ryder), die hen om een of andere reden wel kan zien. Samen proberen ze de ouders van Lydia uit het huis te jagen, maar daarvoor hebben ze de hulp van de excentrieke Beetlejuice (Michael Keaton) nodig.

Sequel

Over de tweede film weten we nog niet al te veel. Naast een terugkeer van Winona Ryder en Michael Keaton, werd ook actrice Jenna Ortega aan de cast toegevoegd. Zij zal de dochter van Lydia Deets spelen. Maar hoe haar verhaallijn er precies zal uitzien, is niet bekend.

Toch heeft cinematograaf Haris Zambarloukos al een tipje van de sluier opgelicht in een interview met The Wrap. “Beetlejuice is een verhaal over familie”, vertelt hij. “Het is nu 30 jaar later en we zullen zien hoeveel het van iedereen vergt om in deze tijden een familie samen te houden. Zeker in een wereld zoals die in Beetlejuice. Maar de menselijke connectie zal zonder twijfel centraal staan.”

Wanneer Beetlejuice 2 precies zal verschijnen, is niet bekend.

Meer
Lees meer...