‘Beetlejuice 2’ mét Jenna Ortega krijgt officiële releasedatum

De kogel is door de kerk. Wednesday-actrice Jenna Ortega zal officieel deel uitmaken van Beetlejuice 2. De opnames van die film beginnen binnenkort en daarin zal Ortega naast Winona Ryder en Michael Keaton staan. Welk kant de sequel op de populaire film uit 1988 van Tim Burton precies zal uitgaan, valt af te wachten.

Op 6 september 2024, meer dan 36 jaar na de allereerste film, komt er eindelijk een vervolg op Beetlejuice. Dat liet Warner Bros. gisteren weten. In de tweede film zien we opnieuw bekende personages als Beetlejuice (Michael Keaton) en Lydia Deetz (Winona Ryder) terug. Maar naast hen zal ook Jenna Ortega haar intrede maken. Zij zal de dochter van Lydia Deetz spelen. Voor Ortega (20) is het, na Wedsnesday, al de tweede keer dat ze samenwerkt met regisseur Tim Burton.

Beetlejuice

Een jaar geleden werd bekendgemaakt dat Plan B, het productiebedrijf van Brad Pitt, een sequel zou maken van de populaire film Beetlejuice. In de originele Beetlejuice uit 1988 zien we hoe het koppel Barbara (Geena Davis) en Adam Maitland (Alec Baldwin) aan het begin van de film een auto-ongeluk niet overleeft. Alleen komen ze daar pas achter als ze zichzelf thuis in het Handboek voor de Onlangs Overledenen tegenkomen. Ze blijven als geest opgesloten zitten in het huis waar ze woonden.

Na een tijdje neemt de familie Deetz hun intrek in het huis en daar is het koppel niet blij om. Zij proberen het gezin weg te jagen door te beginnen spoken. Uiteindelijk raken ze bevriend met de dochter van het gezin, Lydia Deetz (Winona Ryder), die hen om een of andere reden wel kan zien. Samen proberen ze de ouders van Lydia uit het huis te jagen, maar daarvoor hebben ze de hulp van de excentrieke Beetlejuice (Michael Keaton) nodig.

Vervolg

Er is al een tijdje sprake van een sequel, maar toch kwam daar lange tijd geen duidelijkheid over. Die is er nu wel, want Warner Bros. heeft officieel laten weten dat de film er komt in september 2024. Daarbij laten ze ook weten dat de opnames binnenkort beginnen in Londen en dat ook Jenna Ortega de cast zal vervoegen.

Over het verhaal van de tweede film is nog niet veel geweten. Al zou wel al bekend zijn dat Ortega de rol van Lydia Deetz’ dochter op zich zal nemen. En dat wordt online alleszins al positief ontvangen. Velen noemen Ortega dan ook “een jongere versie” van actrice Winona Ryder.

Meer
Lees meer...