Gerucht: ‘Wednesday’-actrice Jenna Ortega te zien in ‘Beetlejuice 2’

Een jaar geleden werd bekendgemaakt dat Plan B, het productiebedrijf van Brad Pitt, een sequel zou maken van de populaire film Beetlejuice. De originele film is al sinds 1988 een echte klassieker en zou dus na 35 jaar eindelijk een vervolg krijgen. Daarin zou Michael Keaton terugkeren als Beetlejuice en zou ook Winona Ryder haar rol als Lydia opnieuw opnemen. Daarnaast zou ook Jenna Ortega haar intrede maken.

Het gaat hard voor Jenna Ortega. De 20-jarige actrice maakte vorig jaar furore als Wednesday in de gelijknamige Netflixreeks en zou nu al opnieuw gelinkt worden aan een ander project van regisseur Tim Burton. Het gaat over de sequel op Beetlejuice, waar de jonge actrice de dochter van een van de iconische personages uit de originele film zou spelen.

Beetlejuice

In de originele Beetlejuice zien we hoe het koppel Barbara (Geena Davis) en Adam Maitland (Alec Baldwin) aan het begin van de film een auto-ongeluk niet overleeft. Alleen komen ze daar pas achter als ze zichzelf thuis in het Handboek voor de Onlangs Overledenen tegenkomen. Ze blijven als geest opgesloten zitten in het huis waar ze woonden.

Na een tijdje neemt de familie Deetz hun intrek in het huis en daar is het koppel niet blij om. Zij proberen het gezin weg te jagen door te beginnen spoken. Uiteindelijk raken ze bevriend met de dochter van het gezin, Lydia Deetz (Winona Ryder), die hen om een of andere reden wel kan zien. Samen proberen ze de ouders van Lydia uit het huis te jagen, maar daarvoor hebben ze de hulp van de excentrieke Beetlejuice (Michael Keaton) nodig.

Sequel

Al sinds de release in 1988 is de film van Tim Burton een groot succes. Er was dan ook al meerdere keren sprake van een sequel, maar tot vorig jaar volgde er geen concreet nieuws. Nu zou er dus wel degelijk aan het project gewerkt worden, al is nog niet bekend wanneer de film precies zou moeten uitkomen.

Wat wel bekend is, is dat zowel Michael Keaton als Winona Ryder zouden terugkeren in de rollen van Beetlejuice en Lydia. Maar daarnaast zou ook jonge actrice Jenna Ortega aan de cast zijn toegevoegd. Dat meldt The Hollywood Reporter. Als die geruchten kloppen, zou het al het tweede project van Tim Burton zijn voor Ortega. Zij was vorig jaar namelijk nog te zien in Wednesday.

Meer
Lees meer...