Belgian Tornados zijn wereldkampioen 4×400 meter

De Belgian Tornado’s aka Julien Watrin, Alexander Doom, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée zijn wereldkampioen op de 4×400 meter. In een spannende finale haalden ze op het laatste nippertje Spanje nog in waardoor slotloper Kevin Borlée als eerste over de finish kwam.

België heeft voor de tweede keer goud gepakt op het WK indooratletiek in Belgrado. Na het goud van Noor Vidts in de vijfkamp hebben de Belgian Tornados nu de eerste plaats gehaald in de 4X400 meter.

Nek aan nek

Het was een spannende wedstrijd waarbij vooral de Spanjaarden het ons moeilijk maakten. De Belgen kwamen met Julie Watrin snel uit de startblokken. Hij kon als eerste z’n wissel uitvoeren met Alexander Doom. Ook hij wist de eerste positie te behouden.

Als derde was het aan Jonathan Sacoor. Hij moest een plaatsje toegeven en kwam als tweede aan de wissel. Daardoor moest Kevin Borlée terugkomen van de tweede plaats. Hij snelde voorbij de laatste Spaanse loper en bezorgde ons land zo goud. Spanje eindigde op de tweede plaats. Het brons was voor Nederland.

Tweede goud

Het goud van de Belgian Tornados is al het tweede goud voor België op dit WK. Eerder deze week haalde Noor Vidts namelijk al goud in de vijfkamp.

Met die twee gouden medailles beëindigt België dit WK indoor op de derde plaats in de algemene medailleranking. Daarbij moeten we enkel Ethiopië en de Verenigde Staten voorlaten. Zij haalden respectievelijk vier en drie gouden medailles.

Meer
Lees meer...