Left Right
scrollTop top

België opent grenzen naar eerste niet-EU landen ten vroegste op 7 juli


Reizen coronavirus
© Shutterstock

De Belgische grenzen gaan deze week dan toch nog niet open voor vijftien veilige landen die de Europese Unie als veilig beschouwt. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR).

België en de andere lidstaten van Europese Unie zijn het eerder week eens geworden over het heropenen van de buitengrenzen van de EU. Daarvoor was een lijst samengesteld met vijftien landen die als veilig beschouwd worden. Dat wil zeggen dat deze landen de uitbraak van het coronavirus grotendeels onder controle hebben.

Het gaat om de landen Australië, Japan, Canada, Algerije, Georgië, Nieuw-Zeeland, Marokko, Montenegro, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay en China. Voor China geldt de extra voorwaarde dat het land ook zelf Europese toeristen moet toelaten. Inwoners van deze vijftien landen mogen vanaf 1 juli opnieuw niet-essentiële reizen naar de Europese Unie mogen maken.

7 juli

Alle landen kunnen we zelf individueel beslissen wanneer ze reizigers uit die landen effectief opnieuw toelaten. Voor België zal dat dus nog niet vanaf 1 juli zijn. Deskundigen kijken nu samen met minister Goffin hoe de Belgische grenzen voorzichtig heropend kunnen worden voor deze niet-EU-burgers. Daarnaast kijken ze ook hoe Belgen veilig en zonder gezondheidsrisico’s naar die landen kunnen op reis gaan.

Die controle en voorbereiding zal nog minstens tot volgende week dinsdag, 7 juli, duren. Ten vroegste dan gaan de grenzen van België dus weer meer open.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141