Beyoncé openhartig over miskramen: leven van een “gewone” werkende moeder

Beyoncé Blue Ivy Spirit
YouTube

Beyoncé en haar man Jay Z hebben drie extreem schattige kinderen. Maar die zijn er niet zonder moeite gekomen. De zangeres was tijdens een interview openhartig over haar zwangerschappen en daarbijbehorende miskramen. Die deden haar anders kijken naar haar lichaam en het leven.

Beyoncé lijkt een vrouw te zijn, waarbij alles vanzelf perfect loopt. Ze heeft een (tamelijk) stabiele relatie, drie schatten van kinderen en daarbovenop nog eens een carrière om U tegen te zeggen. Maar blijkbaar loopt toch niet altijd alles van een leien dakje.

Fans interviewen Beyoncé

Dat vertelde Beyoncé zelf tijdens een interview voor het januari-nummer van de Britse ELLE. Daar stelden haar fans de vragen. Eén van de vragen ging over haar album ‘Lemonade’ en haar documentaire Homecoming, die geen enkele van hun awardnominaties konden verzilveren.

Echt verdrietig is Beyoncé daar naar eigen zeggen niet om geweest. “Ik ben een diepere betekenis beginnen zoeken toen het leven me lessen begon te leren waarvan ik nooit wist dat ik ze nodig had. Succes ziet er voor mij nu heel anders uit. Ik heb geleerd dat alle pijn en verlies eigenlijk een geschenk zijn”, vertelt ze.

Zoektocht naar betekenis

Het waren haar miskramen die daarvoor gezorgd hebben. “Die hebben me geleerd dat ik eerst een moeder voor mezelf moest zijn, voor ik dat voor iemand anders zou kunnen worden. Toen ik Blue kreeg, werd m’n zoektocht naar m’n betekenis nog veel intenser. Ik werd herboren in m’n relatie, en moest mezelf opnieuw vinden.”

“Het is moeilijk voor mij om een stap terug te zetten”, ging de zangeres verder. “Het was niet langer m’n prioriteit om ‘number one‘ te zijn. De echte overwinning in het leven is om kunst en een erfenis achter te laten, die mij lang zullen overleven. Dát is bevredigend.”

Het leven van elke werkende moeder

Beyoncé blijkt ook maar een gewone moeder te zijn. Ze kreeg namelijk de vraag wat haar het meest stresseert. En daarop kwam een antwoord dat je misschien niet zou verwachten: een balans vinden tussen haar job en haar leven thuis. De zangeres vindt het enorm belangrijk om aanwezig te zijn in het leven van haar kinderen.

Blue Ivy is ondertussen zeven en gaat naar school. Dat doet Beyoncé het liefst van al zelf. Ook Rumi en Sir, haar tweejarige tweeling, voert ze graag overal zelf naartoe. “Tijd maken voor date nights met mijn man en op tijd thuis zijn om samen met m’n familie te kunnen eten – allemaal terwijl ik een bedrijf run – kan echt lastig zijn. Met al die rollen jongleren, kan heel stresserend zijn, maar da’s het leven van elke werkende moeder, denk ik.”

Gesponsorde artikelen