Billie Eilish legt concert stil voor fan: Beelden gaan viraal en commentaar op Travis Scott neemt terug toe

Terwijl we hier in België nog even moeten wachten op grote evenementen, gaan alle concerten in de Verenigde Staten wel gewoon door. Dit weekend gaf zangeres Billie Eilish een concert in Atlanta, Georgia en daar merkte ze een fan op die onwel werd. De 20-jarige greep in en beelden daarvan gingen viraal.

Het is natuurlijk geen opvallend nieuws dat een fan onwel is geworden op een concert van zijn/haar/hun idool. Door de drukte, de zenuwen en het enthousiasme kan het wel eens gebeuren dat iemand zich niet goed begint te voelen, maar dan is het de taak van omstaanders, security en zelfs de artiest om daar zo goed mogelijk bij in te grijpen. Dat is een onderwerp waar na het voorval op Astroworld enorm veel aandacht aan besteed wordt. Maar Billie Eilish heeft de taak begrepen. De zangeres legde een concert stil nadat ze opmerkte dat een van haar fans onwel werd.

You ok?

Het voorval vond plaats tijdens een concert van Billie Eilish in Atlanta, Georgia op zaterdag 5 februari 2022. De zangeres legde het optreden volledig stil toen ze opmerkte dat iemand vooraan in de zaal onwel was geworden en nood had aan een puffer om beter te kunnen ademen. Eilish vroeg meteen aan de security en haar crew of ze er een ter beschikking hadden en bleef ondertussen communiceren met de fan.

Nadat de persoon in kwestie even de tijd en ruimte kreeg om bij te komen, vroeg Eilish toch nog even of ze nog hulp nodig had. “Moet je uit het publiek gehaald worden of ben je oké? Ben je zeker?”, klonk het. Nadat de fan haar verzekerde dat alles terug in orde was, riep de zangeres nog even een “I love you” haar kant uit.

Voorbeeld

Op het eerste zicht lijkt dit geen bizar nieuws te zijn, maar na de gebeurtenissen tijdens het concert van Travis Scott op Astroworld is niets meer vanzelfsprekend. Als gevolg van dat voorval, waarbij zelfs een aantal doden vielen, begonnen mensen intensief video’s te delen van artiesten die hun concert stopten wanneer iemand onwel werd, en die persoon zelfs persoonlijk hielpen. Ook Eilish passeerde in dat soort video’s al een aantal keer de revue, net als Niall Horan, Harry Styles, Dave Grohl en Adele.

Meer
Lees meer...