Biopic Madonna geschrapt door nieuwe wereldtour

De langverwachte biopic over de carrière van Madonna zal er dan toch niet komen. Dat meldt Variety. De film zou geregisseerd worden door de zangeres zelf en had na een lang auditieproces met Julia Garner eindelijk een hoofdrolspeelster gevonden. Maar nu zou Universal er toch zelf de stekker hebben uitgetrokken na de bekendmaking van Madonna’s nieuwe wereldtour.

Vorige week maakte Madonna bekend dat ze dit jaar nog op tour zou gaan met haar grootste hits. Dat nieuws viel goed bij de fans, maar minder goed bij de makers van haar biopic. Het filmproject staat al sinds 2020 in de steigers en kwam al een aantal keer in opspraak door de zware audities. Uiteindelijk zou Universal zich nu hebben teruggetrokken. Of het project in de toekomst het daglicht nog zal zien, valt af te wachten.

Madonna

De Queen of Pop is terug van nooit echt weggeweest. Hoewel er nog geen sprake is van een nieuw album van de 64-jarige zangeres, kondigde ze zonet toch een nieuwe wereldtour aan. De ‘Celebration World Tour’ zal in juli van start gaan in de Verenigde Staten. Het Europese luik begint op zaterdag 14 oktober 2023 in Londen, waarna Madonna meteen naar België trekt om er op 21 oktober in het Antwerpse Sportpaleis op te treden.

Daarna bezoekt ze nog negen steden, waaronder Barcelona, Milaan, Kopenhagen, Keulen, Stockholm, Lissabon en Berlijn. Haar Europese tour eindigt op 1 december in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Biopic

Hoewel de tour klinkt als een droom voor de ondertussen 64-jarige zangeres, betaalt ze er toch een prijs voor. Haar langverwachte levensverhaal zou namelijk gecanceld zijn door Universal. Dat maakten verschillende bronnen ondertussen bekend.

Het idee over de biopic zag voor het eerst het daglicht in 2020, waarna de zangeres het heft in eigen handen nam. Ze organiseerde verschillende audities, waarna ze zou beslissen wie de hoofdrol mocht spelen. Die audities kwamen vaak in het nieuws omdat ze omgedoopt werden tot een echte ‘Madonna Bootcamp’. Daar kregen kanshebbers te maken met enorm zware choreo’s, zanglessen en acteerworkshops met Madonna zelf.

Uiteindelijk werd actrice Julia Garner gekozen als hoofdrolspeelster. Maar nu zou Universal toch niet willen doorgaan met het project. Dat zou alles te maken hebben met haar nieuwe tour, al beweren andere bronnen dat de keuze eind vorig jaar al werd gemaakt.

Meer
Lees meer...